Wat is er tegen een nieuw fietspad parallel aan de Plataanlaan in Paddepoel

groningen-paddepoel-plataanlaan-nieuw fietspad-6In de wijk Paddepoel heerst grote verbazing over de gevolgen van het aanleggen en beteren van de fiestpaden. Het belangrijkste bezwaar is dat met het aanbrengen van een fietspad, in dit geval achter de huizen van de Planetenlaan en parallel aan de Plataanlaan, dit grote gevolgen heeft voor de natuur en bomen die plaats moeten maken voor asfalt en waar het wandelpad voor wordt opgeofferd.

Een petitie kunt hier ondertekenen: klik hier

Uit eigen ervaring onderschrijven wij dat in dit gebied vele soorten vogels voorkomen en noemen hier niet alleen de grote bonte specht, maar ook putters en de vele meessoorten.

We moeten ook vaststellen dat het wandelpadje vanaf de Zonnelaan tot het Reitdiep er al jaren niet uitnodigend uit ziet. Het vele zwerfafval , de vele plassen, het slechte wegdek en het onveiligheidsgevoel.

Maar wat is er op tegen om vanaf De Hoogte richting Reitdiep en v.v. gebruik te maken van deze nieuwe voorzieningen die passen bij de doelstelling van de Gemeente Groningen. Groningen fietsstad daar is toch niets op tegen? Maar vergeet de wandelaars niet!

6 gedachten over “Wat is er tegen een nieuw fietspad parallel aan de Plataanlaan in Paddepoel

 1. Het is zo’n nutteloos geldverspilling project voor iets wat kompleet z’n doel voorbij schiet! Al die onderzoeken die gedaan moeten worden op gebied van flora en fauna, luchtkwaliteits onderzoek, immers het groen vangt het fijnsof en uitlaatgassen van het verkeer op de Ringweg op, kost een vermogen en weegt niet op tegen de voordelen omdat die er gewoon niet zijn. Fietsers houden natuurlijk ook van de natuur en willen graag langs groen, maar dat is er dan niet meer want er ligt een fietspad, met verlichting natuurlijk want zodra het donker wordt voelt iedereen zich opeens overal onveilig.

  • Helemaal met eens deze toelichting van focus slaat nergens op laat ze maar eens eerst bij de buurtbewoners inlichting inwinnen dat heb je als geen of half werk doet net als de gemeente hoe zo groene stad en natuur genot voor de bewoners zal de reporter fijn vinden zo een fietspad in zijn achter tuin !!!

 2. Ik heb er wel moeite mee als je realiseert dat dit fietspad aangelegd gaat worden om dagelijks door hooguit 5 personen gebruikt te worden en dat alleen om een aansluiting van het fietspad vanaf Winsum op het fietspad van Zuidhorn te krijgen.
  Ik vind het schandalig dat hier prachtige kerngezonde monumentale bomen voor moeten wijken.
  Voor de bewoners zijn deze bomen ook nog eens uitstekende filters voor fijnstof, zeker nu de provincie ook nog eens alle bomen en struiken heeft gekapt voor onderhoud aan de geluidschermen, zijn ze voor de gezondheid helemaal onmisbaar.
  En wat betreft het afval?
  De gemeente moet niet zo krenterig zijn met het plaatsen van een paar afvalbakken.

  • Helemaal mee eens ze hebben het gewoon laten verwaarlozen
   Maar er is geen enkele nut om daar het wiel op nieuw uit vinden en onodig mooi stuk natuur wat net ecologisch is verklaart en voor een ton opgewaardeerd
   Iedereen met een hart voor de natuur laat dit niet gebeuren zinloos geld en natuur verspillen de gemeente wil toch groen zijn gelul alles de burger door de strot duwen zonder inspraak dat is altijd zo geweest met de politiek

 3. Ik krijg sterk de indruk dat de bomen en struiken aan de noordelijke rondweg zijn gekapt ten behoeve van het fietspad i.p.v. het geluidscherm wat vervangen moest worden zoals eerder gemeld werd.
  Het kan niet zo zijn dat heel toevallig alleen de bomen aan de zijde van het geplande fietspad weg moeten en niet aan de andere zijde waar men ook ruimte moet hebben om aan de schermen te werken.
  Ik vertrouw de gemeente met hun leugen en bedrog naar de burger toe voor geen meter meer.

 4. Ik ben helemaal voor een fietspad en het zal ook gebruikt worden. Er is geen goede oostwest verbinding voor fietsers zonder veel kruisend verkeer en stoplichten. Het zal verlichtend werken op de eikenlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *