Week van de Alfabetisering van start in Groningen

nederland 2015, groningen, centrum, opening week alfabetisering, damsterplein

Het Alfa-college organiseert samen met de Stichting Lezen & Schrijven in de Week van de Alfabetisering deze week tal van activiteiten. Dit om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Vandaag, 7 september werd om 11.00 uur het startsein gegeven op het Damsterplein in Groningen.

nederland 2015, groningen, centrum, opening week alfabetisering, damsterplein

Jacques Wallage, oud-burgemeester van Groningen, en Marion Arends, regiodirecteur bij het Alfa-college en tevens regiomanager van de Stichting Lezen en Schrijven, verrichten de feestelijke opening. Via een live-verbinding met Den Haag ging Jacques Wallage in gesprek met prinses Laurentien en lichten ze toe hoe er in Groningen aandacht wordt geschonken aan laaggeletterdheid.

Alle foto’s van de opening: klik hier

Stadsdichter Kasper Peters en kinderdichter Jaco Hage een gedicht voor. Gedichten die eigenlijk uitvergroot op diverse plekken in de stad zouden moeten hangen!

Een taalambassadeur vertelde wat het in het dagelijks leven betekent als je niet goed kunt lezen en schrijven. Vervolgens lazen leerlingen van een klas van de Siebe Jan Boumaschool, voor uit het speciaal voor de Week van de Alfabetisering geschreven boek door prinses Laurentien en Paul van Loon. Zij ontvingen het boek van Arjen Robbe cadeau, een boek waar de school een bijdrage aan heeft geleverd. De brandweer was ook aanwezig. Groningen kent geen plein met een fontein. Om net als in het boek te zorgen voor een spetterende fontein op het plein spoten zij water. Aansluitend was er een taallunch voor de aanwezigen.

De Week van de Alfabetisering sluit op vrijdag 11 september af met de workshop “Eenvoudig communiceren”. Deze wordt gegeven op het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan 2.

Week van de Alfabetisering
Van 7 tot en met 13 september wordt voor de 11e keer de Week van de Alfabetisering gehouden. Deze campagneweek vindt jaarlijks plaats rondom Wereldalfabetiseringsdag. Stichting Lezen & Schrijven roept op tot het organiseren van Tijd voor Taal-evenementen die het belang van kunnen lezen en schrijven benadrukken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.tijdvoortaal.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *