Manifestatie vluchtelingen welkom in Groningen

steden nederland, groningen, centrumMaandag 14 september om 17:30 wordt in Groningen een manifestatie georganiseerd op de Grote Markt: ‘Vluchtelingen Welkom!’ De initiatiefnemers roepen iedereen op om gezamenlijk te laten zien dat zij voor een humane en ruimhartige opvang zijn. steden nederland, groningen, centrumTijdens de manifestatie zullen verschillende bekende Groningers het woord voeren, waaronder burgemeester Peter den Oudsten.

Initiatiefneemster Mechteld van Duin: “Maandag willen we iedereen de gelegenheid geven zich uit te spreken voor een humane en ruimhartige opvang van vluchtelingen. We leven in een rijk, humaan en solidair land en willen ons niet afkeren van problemen en gevolgen voor medemensen die veroorzaakt worden door oorlog, armoede of haat. Daarom willen wij vluchtelingen opvangen. In Groningen zijn vluchtelingen welkom!”

De initiatiefnemers vragen organisaties en Groningers om zich openbaar aan te sluiten bij de manifestatie. Organisaties zoals INLIA, Werkgroep Vluchtelingen Vrij, Leger des Heils Noord en Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn hebben zich reeds aangesloten. Ook bekende Groningers als nachtburgemeester Chris Garrit scharen zich achter de oproep.

 

1 gedachte op “Manifestatie vluchtelingen welkom in Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.