Weerstand tegen verbreden fietspad en kappen bomen Park Selwerd

groningen-selwerd-park selwerd-inloopavond-4Gisteravond op de drukbezochte inloopavond in Park Selwerd konden bewoners van Paddepoel en Selwerd kennis nemen van de voorgestelde plannen ter verbetering van de fietspaden en de oversteken Eikenlaan en Pleiadenlaan. Niet iedereen is gelukkig met de voorstellen. Veel bewoners maken bezwaar tegen het verbreden van het fietspad in Park Selwerd en de consequentie van het kappen van vele bomen. Het is de bewoners geheel niet duidelijk waarom het fietspad verbreed moet worden om de grote stroom fietsers te kunnen verwerken. Immers bij het verlaten van het Park zijn en worden de fietspaden ook niet verbreed en maakt de dezelfde stroom fietsers hier gebruik van. Bewoners hechten veel waarde aan de groene long van Selwerd, die een aantal jaren geleden ingrijpend is veranderd tot een ecologisch park en waar nu het kleine stukje natuur moet wijken voor een slimme studentenroute.

Dat kan anders en velen ondertekenden een petitie tegen die voornemen en op individuele basis werden bezwaarschriften uitgedeeld met als doel het college op andere gedachten te brengen.

1 thought on “Weerstand tegen verbreden fietspad en kappen bomen Park Selwerd

 1. Dat de gemeente zover gaat dat het respect voor de doden ondergeschikt is aan de fietser vind ik onbegrijpelijk en dat het crematorium zich nu noodgedwongen moet aanpassen aan de respectloze fietser vind ik helemaal diep triest.

  Ik las vanmorgen in het DvhN het volgende;
  Het crematorium de wil de ingang wil gaan verplaatsen naar het selwerderhof omdat ze zo veel last hebben van onbeschofte fietsers die door
  De rouwstoeten heen jagen. Er is zelfs al eens een op de motorkap van de rouwauto beland.

  In het stuk staat ook dat het gaat om het drukste fietspad van europa, no zo’n belachelijke leugen om maar goed te praten dat er een park naar de knoppen geholpen moet worden.
  De gemeente blijft volhouden dat er dagelijks 18.000 fietsers over het fietspad gaan terwijl tellingen van bewoners uit de aanpalende flats hebben uitgewezen dat er tijdens de spits niet meer dan 1800 over heen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *