Weggebruikers massaal op de bon Eikenlaan-Elzenlaan Selwerd

steden nederland, groningen, selwerdOnveilige situaties kruizing Eikenlaan-Elzenlaan Selwerd

Gisteren zijn binnen anderhalf uur tweeendertig personen bekeurd door het rood licht rijden aan de Eikenlaan terhoogte van de kruizing Elzenlaan. Omwonenden hadden de politie gebeld door de toenemende onveiligheid .

2 gedachten over “Weggebruikers massaal op de bon Eikenlaan-Elzenlaan Selwerd

  1. De verkeerslichten (in Groningen heten dit stoplichten) Eikenlaan/Elzenlaan blokkeren de doorstroming van het verkeer op de Eikenlaan. Oplossing 1; een groene zone, 2; het afsluiten van het doorgaande verkeer (wel een bussluis) ter hoogte van de Vensterschool, het verkeer kan dan gebruik maken van de ringweg die hiervoor ook bedoeld is.

  2. De wijkraden van Selwerd , Paddepoel en Tuinwijk hebben al meer dan 10 jaar geleden herhaaldelijk gepleit voor het volledig aansluiten van de Iepenlaan op de Noordelijke Ringweg (Plataanweg). Het zou dan mogelijk worden de Eikenlaan van een groot deel van de doorstroomfunctie te ontdoen en hem verkeersluwer en veiliger te maken. Dit effect werd door de gemeente in theorie niet ontkend , maar er werd altijd verteld ,dat de Provincie Groningen hier niet aan mee wilde werken ,omdat het te duur zou zijn ( rond de 6 a 8 miljoen euro) en omdat de ringweg dan teveel afslagen zou krijgen. Daarom wilde de gemeente Groningen niet gaan “”trekken aan een dood paard””.Wanneer echter de totale upgrading van het ringwegstelsel wordt voortgezet ,zou dit idee beslist weer aan de orde moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *