Wegkijkgedrag gemeente Groningen inzake Moskee

groningen-selwerd-moskee-bezoek erica van lente-1Nadat gisteren de politiek van Groningen zich liet horen over het ‘misselijk makende pamplet’ inzake de moskee, laat de tegenpartij vandaag van zich horen  waar de dubieuze en hetzige rol weer in doorklinken.

 

 

De PVV vindt dat gemeenteraadsleden met veel politiek correct jargon wegkijkgedrag vertonen van de echte problemen die de nieuwbouw van de moskee in Park Selwerd met zich meebrengt. In plaats van zich te verdiepen in deze problematiek wordt alles opgehangen aan het argument dat er al 20 jaar een moskee op deze locatie staat. Men houdt zich liever bezig met het hekelen van de PVV die de problemen wel onder de aandacht brengt.

Het is ontegenzeggelijk waar dat de moskee al 20 jaar in Park Selwerd is gevestigd in de karakteristieke boerderij. Wanneer de Gemeente Groningen de afspraken, die destijds met de gebruikers waren gemaakt,  strikt had nageleefd, dan was de moskee allang uit Park Selwerd verdwenen. In de koopovereenkomst staat namelijk dat wanneer er sprake zou zijn van overlast, de Gemeente Groningen het recht heeft om de ‘Witte Boerderij’ terug te kopen.

Een andere afspraak destijds was, dat het gebouw goed zou worden onderhouden. In de afgelopen 20 jaar is er echter nauwelijks sprake geweest van regulier onderhoud. Slechts een schilderbeurt, uitgevoerd door de buurt, nadat het gebouw was beklad. Ook een belangrijk argument dat de nieuwbouw niet rechtvaardigt, is het door de Gemeente Groningen goedgekeurde mobiliteitsplan, dat gebaseerd is op oude, en dus onjuiste gegevens.

Tijdens een bewonersbijeenkomst op 31 oktober j.l.  in wijkcentrum De Sonde werd ook door diverse raadsleden verkondigd dat het voorhuis van de Witte Boerderij reeds jaren geleden was gesloopt. Klinkklare kletskoek! De Witte Boerderij is nog volledig intact en was vroeger het huis van de knecht. Het maakt deel uit van de grote boerderij, waarin de wijkpost is gevestigd.

Dit unieke complex, enig in zijn soort binnen onze stadsgrenzen, zal straks na de sloop niet meer hetzelfde zijn. Als de huidige gebruikers niet meer uit de voeten kunnen in hun onderkomen, dan moet de gemeente de ‘Witte Boerderij’ terugkopen. Er zal vast wel weer een nieuwe bestemming voor worden gevonden.

Bron: PVV

 

 

8 gedachten over “Wegkijkgedrag gemeente Groningen inzake Moskee

 1. De mensen die overlast ondervinden, zijn bekend.
  Dit zijn vaak dezelfde mensen.

  Anderen die wij horen via facebook of elders, zeggen helemaal geen problemen te ondervinden. Hoe komt dit? Omdat ik (persoonlijk) denk dat er meer is. Het is namelijk niet ”een parkeerprobleem” of zogenaamde ”geluidsoverlast” het is meer dan dat. Dat is wel gebleken de afgelopen tijd.

  Dit was zelfs te voelen tijdens de politieke avond (31-10-2013). Hoe? Er werd door mij gezegd: ”Ik spreek hier namens mijzelf en niet namens de Islam.” Er begonnen een aantal te lachen. Als ik met dat in het achterhoofd kijk naar de ”problemen” die men zou ondervinden, zie ik veel meer.

  Daarnaast is er de PVV die haat zaait en men reageert en nog positief op ook.
  Zij halen oude koeien uit de sloot en liegen over bijvoorbeeld straatraces. In mijn 4 jaar Moslim zijn, heb ik nog NOOIT straatraces meegemaakt.

  Dan zijn er nog de berichten van de wijkraden.
  ”Groeperingen” mensen die het park niet meer in gaan.
  Het is te zot voor woorden dat men dit linkt aan de Moslims in Groningen.

  Als men het heeft over ”groeperingen”, waar gaat dit dan over?
  Komt de Islam er dan bij kijken en hun groepen? Shi’ieten, soenieten, sufis, e.d.
  of worden er groepjes mensen bedoeld waar men bang voor is (om nog onbekende reden)?

  Al met al..
  Er is meer dan een ”parkeerprobleem”.

 2. Beste Jefrey,
  wij zijn niet tegen islam of moskee, wij willen die nieuwe moskee DAAR niet.
  Wij gunnen jullie de moskee van harte, maar op een andere locatie.
  Als ze er een kerk, Mc Donalds of een chinees restaurant hadden willen bouwen, waren wij daar ook op tegen geweest.
  Snap dat nou es een keer.
  Wat er ook gebouwd gaat worden zal parkeer/geluids overlast gaan veroorzaken en dat willen wij niet.
  Jullie zitten er dan al 20 jaar in en zijn er aan gehecht, maar er zijn ook bewoners die al 43 jaar tegen die boerderij aan kijken die er aan gehecht zijn en hem niet kwijt willen.
  En kom nu alsjeblieft niet met het argument dat er geen onderhoud aan is gepleegd door ons (wie dat ook mogen zijn), dat is nog altijd een taak van de eigenaar, het islamitisch centrum.
  De boerderij is in goede staat aan jullie overgedragen en de afgelopen 20 jaar is er geen onderhoud gepleegd door de eigenaar.

 3. Allereerst Jannie, slaat u de plank volledig mis wanneer u zegt dat er parkeerproblemen/geluidsoverlast zal worden veroorzaakt. U woont in de buurt neem ik aan? Welk parkeerprobleem ziet u dan? Deze problemen zijn er namelijk al een jaar niet meer. U moet de broeders in fluoriserende hesjes hebben zien staan als u dichtbij woont. U moet ook zien dat er meer mensen met de fiets komen, of zelfs lopend. U zou dan hebben gemerkt, dat de boxen in tegenstelling tot een jaar of twee geleden zachter zijn gezet. U moet hebben gemerkt dat met het ”suikerfeest” wij niet in de moskee waren.

  Dat men gehecht is aan het gebouw begrijpen wij zeer goed, maar en alstublieft let goed op! Wie heeft zorg gedragen voor dit gebouw? De Moslims. Wie hebben deze afgelopen 1,5 maand de moskee opgeknapt? De Moslims. Men zegt dat er in 20 jaar geen onderhoud is gedaan, nou mevrouw en de rest die mee leest… kom langs, en zie wat er gebeurd is.

  Daarnaast is er nooit geklaagd, tot de PVV van zich liet horen.
  Toen kon men plotseling de problemen vinden.
  En het grappige is, dat wanneer de PVV zegt: ”In 20 jaar is er geen onderhoud gepleegd, slechts door de buurtbewoners..” dat u mee doet met deze onzin, terwijl er niets van klopt. Kom langs en zie het met uw eigen ogen.

  Vriendelijk dank…

  En kom nu alsjeblieft niet met het argument dat er geen onderhoud aan is gepleegd door ons (wie dat ook mogen zijn), dat is nog altijd een taak van de eigenaar, het islamitisch centrum.
  De boerderij is in goede staat aan jullie overgedragen en de afgelopen 20 jaar is er geen onderhoud gepleegd door de eigenaar.

 4. En dan te bedenken dat ik serieus gekeken heb naar een koopwoning in Selwerd. Gelukkig heb ik voldoende tijd om verder te kijken, door deze wijk gaat in ieder geval een groot kruis. Verder wat Jannie zegt. Die grote blije baptistengemeente heeft zijn kerken ook gewoon op een industrieterein, daar waar normale mensen er geen last van hebben. Zodra er verkeersregelaars nodig zijn voor een evenement, betekent dat automatisch dat dit evenement niet in een woonwijk hoort.

 5. Ook ik wil even reageren op het feit dat een moskee gewoon niet in een park hoort waar meerdere mensen plezier van moeten hebben.
  dagelijks loop ik met mijn hond in het park en wordt niet altijd even vriendelijk bejegend door de mensen die naar de moskee gaan.
  Ook heb ik meegemaakt dat studentes die lagen te zonnen werden natgemaakt en beledigd omdat zonnen niet kon op die manier.
  kortom er zijn plekken genoeg bv. oude suikerfabriek waar een moskee prima zou kunnen zijn maar niet in een park.

 6. Beste J.Kieman, heeft u eerder problemen gehad?
  Waarom bent u niet in gesprek gegaan met het bestuur?
  Waarom nu pas met deze zaken komen, terwijl wij netjes spreken naar de mensen?

  Een hond is niet onrein in de Islam, het is zijn speeksel.
  Wanneer een Moslim wil bidden en er zit speeksel van een hond op zijn kleding, dient hij dit te reinigen. Sommige mensen komen van werk en willen meteen het gebed verrichten. Zij vermijden de honden dan.

  Daarnaast is het zo, dat een hond niet in de moskee thuishoort. In de Islam zijn er een aantal reden om een hond te hebben, maar niet binnen! Als een Imam of andere bezoeker van de moskee vraagt: ”Zou u de hond aan de lijn willen doen.”
  Heeft u een keuze. Of u doet het wel, of u doet het niet.

  Dat er jongeren zijn die niet op een juiste manier spreken is niet een reden om een moskee uit het park te halen.

  De moskee zal er komen en elk verzonnen punt zal worden weerlegd.
  Daarnaast heb ik voor 1 specifiek persoon, onder getuige van 30 mensen excuses aangeboden voor een hond die zou zijn geslagen. Daarna heb ik nooit weer wat gehoord.

  Is er iets, kom naar ons (de moskee)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.