Werknemers Iederz aan de slag in nieuwe scheidingsfabriek

afvalAfvalverwerkingsbedrijf Virol verwerkt vanaf 15 maart afgedankte elektrische en elektronische apparaten die worden ingezameld in de gemeente Groningen. In samenwerking met werkvoorzieningschap Iederz zorgt Virol voor de verwerking van de apparaten in een geheel nieuwe scheidingsfabriek op haar locatie in Scheemda. Met deze samenwerking geven zowel de Gemeente Groningen als Virol invulling aan de ambitie om op een maatschappelijk verantwoorde wijze te werken.

E-waste
Jaarlijks leveren burgers en bedrijven in de Gemeente Groningen circa 1.000.000 kilo E-waste in bij de Afvalbrengstations. Van kleine föhns tot grote koelkasten; al deze apparaten vinden hun weg naar het Afvalbrengstation. Voor het verwerken van deze stroom kiest de Gemeente Groningen nu voor een partij die de apparaten niet alleen op een verantwoorde wijze recycled, maar ze ook op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in de regio demonteert. Door bovendien inwoners van de gemeente Groningen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij het sorteren en demonteren van de diverse apparaten, creëren zowel Virol als de gemeente Groningen structurele werkgelegenheid voor deze kwetsbare groep burgers.

Samenwerking
Al jaren werken Gemeente Groningen en Virol samen op het gebied van het inzamelen en verwerken van afval, onder andere voor de inzameling van oud papier. Vanuit deze samenwerking is het idee ontstaan om op een maatschappelijk verantwoorde wijze e-waste te verwerken. Deze samenwerking is voor de Gemeente Groningen een stap vooruit op het gebied van het creëren van duurzame werkgelegenheid voor haar inwoners. Voor Virol is het een kans om zich te positioneren in de markt van het inzamelen en verwerken van e-waste, daarnaast sluit het volledig aan bij haar maatschappelijk verantwoorde doelstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *