Wervelend straatfeest in de Oosterstraat

steden nederland, gtoningen, centrumVandaag, zaterdag 27 september, opende wethouder Roeland van der Schaaf het door de  winkeliers van de Oosterstraat in Groningen georganiseerd straatfeest. Begeleid door de dames van Catwalk werd de wethouder ontvangen door de dames Lieve en Roos. De wethouder heeft veel herinneringen aan deze straat waar hij onder meer vroeger zijn muziekalbums kocht en niet te vergeten zijn trouwpak. De gemeente Groningen draagt zijn steentje bij als het gaat om de verbetering van een levendige binnenstad van Groningen en wil de ondernemers hierbij helpen.

Dit feest is hopelijk een aanzet voor de stijgende lijn in deze ontwikkeling. Zelf constateren we dat geen bussen door de straat in het weekend wel een mooie gedachte is. Immers zo kan deze straat mogelijk uitgroeien tot een wandelpromenade. Mede-initiatiefnemer Arnold Veerbeek van Kinki Kappers is verheugd en weet het zeker ‘De Oosterstraat is een mooie en belangrijke winkelstraat in Groningen met een aanbod dat er niet om liegt. Daar zijn we trots op en dat willen we laten zien. Een straatfeest is de perfecte manier om dat te doen.’

Alle foto’s van de opening: klik hier

De Oosterstraat heeft als winkelstraat veel te bieden, meer dan mensen zich soms realiseren. Het is één van de meest gevarieerde winkelstraten van Groningen. Het straatfeest wordt één groot feest waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Als bezoeker word je getrakteerd op onder andere straattheater, modeshows, live muziek en verschillende proeverijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *