Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht

huiselijk geweldOp maandag 1 juli wordt de Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht. De meldcode beschrijft in 5 stappen wat bijvoorbeeld een huisarts, leerkracht, verpleegkundige, begeleider in de kinderopvang of hulpverlener moet doen bij vermoedens van geweld.

 

SYMPOSIUM & MARTINE DELFOS
De inwerkingtreding van de Wet is voor het Steunpunt Huiselijk Geweld aanleiding voor het organiseren van een symposium op maandag 1 juli bij ForumImages Groningen. Op het programma staan onder meer film, een talkshow en een lezing van Martine Delfos. Delfos zal u vertellen over het voeren van gesprekken met kinderen over huiselijk geweld en kindermishandeling.

JAGTEN
Maandagavond is er een openbare filmavond. Jagten, een Deense film uit 2012, vertelt het verhaal van een man die slachtoffer wordt van massahysterie nadat hij beschuldigd is van seksueel misbruik van een kind. De film wordt ingeleid en na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen.

MEER WETEN?
Wie moeten we niet vergeten uit te nodigen? Of wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar Kris van der Veen. E-mailadres: k.vanderveen@toevluchtsoord.nl.

Bron en foto: Partij voor huiselijk geweld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.