Wethouder Gijsbertsen geeft gastles omgaan met geld

nederland 2014, selwerd, selwerd in uitvoering, bottelroosstraatZondag 8 maart begon in de stad Groningen de ‘Week van het geld’ met een gastles door de Groningse Kredietbank op de Weekendschool. De les is bedoeld voor leerlingen uit de brugklas en gaat over de combinatie van daklozen/zwerfjongeren, financiële educatie en schuldhulpverlening. De Week van het geld duurt tot en met vrijdag 13 maart. Tijdens de Week van het geld worden in het hele land activiteiten georganiseerd die kinderen op een leuke manier leren omgaan met geld. Veel activiteiten worden gehouden in de klas. Onderzoek laat zien dat mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, dat later ook goed kunnen. Daarom besteedt de gemeente in haar preventie-activiteiten veel aandacht aan kinderen en jongeren en het leren omgaan met geld.

Gastles
De Groningse Kredietbank organiseert een week lang veel activiteiten. Zo geeft wethouder Mattias Gijsbertsen op maandag 9 maart van 14.15 tot 15.00 uur een gastles ‘omgaan met geld’ aan leerlingen van OBS Karrepad.

Gedicht
De nieuwe Stadsdichter Kasper Peters geeft gedurende de week vier gastlessen op verschillende scholen aan groepen 6, 7 en 8. Hij doet dat vanzelfsprekend op poëtische wijze. Kinderen worden gevraagd om tijdens de les een gedicht te schrijven over geld. Op deze manier worden taal, cultuur en financiële educatie gebundeld.

Activiteiten
Verder zijn er tal van andere leerzame activiteiten op scholen. Theatergroep PlayBack speelt de interactieve theatervoorstelling CREDITS, er zijn koffieochtenden voor ouders over financiële opvoeding en voorleesuurtjes.

Week van het geld
De nationale Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’ in het kader van Leren omgaan met geld voor leerlingen in het basisonderwijs. Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.weekvanhetgeld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *