Wethouder Istha verricht starthandeling bouw Infoversum

infoversumHet futuristische planetarium is gisteren 28 maart van start gegaan en moet binnen veertien maanden op het Ciboga-terrein verrijzen, naast de Bloemsingel. Volgend jaar juni gaan de deuren open.

Het project, dat ruim 10 miljoen euro kost, is geboren bij Target, een publiek-privaat project van de universiteit. De RUG steekt er geld in, maar is tegelijkertijd ook klant. De universiteit huurt de zaal in de projectiekoepel, waar 265 mensen kunnen zitten, voor één dagdeel per week voor colleges, congressen en bijeenkomsten.

Daarnaast worden de 3D-animaties die straks in het Infoversum te zien zijn, gemaakt door de visualisatiegroep van de universiteit. En ook de Energy Academy, waar de RUG deel van uitmaakt, wil veel gebruik maken van de 3D-dome.

Het theater moet volgens Valentijn een podium worden voor cultuur en wetenschap. Te beginnen met de expositie van een wereldberoemde kunstenaar (‘Ik mag de naam nog niet verklappen’).

Verder is er in het Infoversum ruimte voor dans en muziekshows. Het theater gaat samenwerken met Noorderzon, Eurosonic en het –ook nog te bouwen- Groninger Forum. ‘We hebben nog geprobeerd om de koepel in het Forum te plaatsen. Maar dat paste niet. Het kon er wel bovenop, maar dat mocht niet omdat dan de buren er niet overheen konden kijken. Maar dat is maar goed ook. Anders hadden we hier niet gestaan’, aldus Valentijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *