Wethouder Ton Schroor lost belofte in, koffie en gebak op Stadhuis

Wethouder Ton Schroor presenteert Elly Rosema een gebakje

Wethouder Ton Schroor presenteert Elly Rosema een gebakje

Baan voor deelneemster DeBroekriem

In november 2013 was Ton Schroor, wethouder Arbeidsmarktbeleid, aanwezig bij de kick off van DeBroekriem in Groningen. “Degene die als eerste een baan krijgt nodig ik uit op het Stadhuis voor koffie en gebak” aldus de wethouder. Elly Rosema is de gelukkige die als eerste uit de groep een nieuwe baan gevonden heeft. Zij kwam vanochtend, woensdag 12 februari, bij de wethouder op de koffie.

De gemeente Groningen vindt het van groot belang dat werkzoekenden actief blijven en de tijd in-between-jobs gebruiken om zichzelf en hun talenten verder te ontwikkelen en hun netwerk (verder) op te bouwen. DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden dat zich hier op richt. Deelnemers hebben samen met collega baanzoekers één gezamenlijk doel voor ogen: het vinden van een betaalde baan! Door het organiseren van inspirerende bijeenkomsten voor ‘in-between-jobbers’en starters op de arbeidsmarkt, faciliteert DeBroekriem een omgeving waar werkzoekenden elkaar helpen, motiveren en coachen tijdens hun zoektocht naar een baan.

Dat deze aanpak werkt is elders in het land al bewezen. Nu heeft ook in Groningen de eerste deelneemster een baan gevonden. Elly Rosema: “Ik heb me vol overgave gestort op het solliciteren via Twitter en ik heb mijn LinkedIn profiel flink bijgewerkt. Ineens stond daar op Twitter mijn vacature!”

Het volgende event van DeBroekriem in Groningen vindt plaats op 18 februari van 10:00 tot 12:00 bij Seats2meet.com 050. Tjerk van Dijk verzorgt de workshop Tactisch netwerken. Hij weet als geen ander hoe je je netwerk kunt inzetten om nieuwe contacten te leggen. Meld je dus snel aan op www.debroekriem.nl

Bron en foto: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *