Wie helpt studenten Zernike vegen van de ijsbaan?

groningen-zernike-schaatsen blauwborgje-3Studenten van de Groninger Studenten Schaatsvereniging Tjas zijn vanmiddag begonnen met het vegen van de Tjasbaan voor het Duisenberggebouw. Ze kunnen nog hulp gebruiken, dus iedereen met een bezem is welkom.

 

‘De natuurijscommissie bepaalt of het ijs dik genoeg is. Het moet 24 uur voor de wedstrijd in ieder geval minstens 7 centimeter zijn. Maar als er grote groepen mensen op het ijs staan, heb je 8 á 9 centimeter nodig. Omdat het vandaag sneeuwt, zijn we nu een veegactie begonnen. De sneeuw moet eraf, anders kan het ijs niet aangroeien’, zegt Carolien ter Pelkwijk, voorzitter van de vereniging.

Bron: UK

 

Korte baan

Afgelopen vrijdag kon er al wel geschaatst worden op het ijs achter de Aletta Jacobshal. Daar werden ’s middags de Groninger Studenten Schaatskampioenschappen korte baan verreden. Bij de heren ging student bedrijfskunde Sybren van der Zee er met de eerste prijs vandoor, bij de dames was studente klinische neurowetenschappen Chris Geraets de snelste.

Ter Pelkwijk hoopt dat de baan bij het Duisenberggebouw morgen al gebruikt kan worden, maar woensdag gaat in ieder geval lukken. ‘We houden het ijs goed in de gaten om te kijken wanneer het geschikt is. De koek en zopie staan in ieder geval klaar voor de start!’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *