Wijksafari Warmtestad Paddepoel en Selwerd gezellig druk

Vandaag, donderdag 30 maart,  deden meer dan 50 mensen, waaronder wijkbewoners, medewerkers van corporaties, wijkorganisaties en medewerkers van WarmteStad samen met wethouder Mattias Gijsbertsen, mee aan de wijksafari van WarmteStad.Na een korte uitleg in het Wijkbedrijf Selwerd toog men in twee groepen op de fiets naar de boorlocatie op Zernike Campus, waar als eerste uitleg werd gegeven over de boring (start eind dit jaar), het inrichten van de boorlocatie en het plaatsen van het tijdelijke waterbassin, waarin het testwater tijdelijk wordt opgevangen.

Fotograaf Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie:

Vervolgens reed men de route van het toekomstige warmtenet, langs De Mudden en Blauwborgje. Daar komen straks de aansluitingen van het warmtenet op de gebouwen van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

In de Vensterschool Selwerd-Paddepoel-Tuinwijk werd iedereen vervolgens door kwartiermaker Dick Janssen nog bijgepraat over de laatste stand van zaken. Sinds kort is Dick Takkebos  de nieuwe directeur van WarmteStad, het duurzame warmtebedrijf in de stad Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *