OBS de Sterrensteen wint debatbattle Geldfestival

In het kader van de ‘week van het geld’ werd door de Groningse Kredietbank een geldfestival georganiseerd in het Noordlease Stadion te Groningen. Ruim 1000 leerlingen uit 36 klassen van basisscholen uit Groningen een Ten Boer waren aanwezig.

Debatheld
Isa van OBS de Sterrensteen werd door een jury met FC-directeur Hans Nijland en wethouder Mattias Gijsbertsen, tot dé Groningse Debatheld 2017 verkozen. Luuk van OBS De Huifkar en Sajad van de Bisschop Bekkersschool werden tweede en derde.

Arjen Robben
Op het Geldfestival komen leuk, interactief en leerzaam bij elkaar. In een debatbattle gaan leerlingen met elkaar in dialoog over financiële stellingen.

Hans Nijland en wethouder Mattias Gijsbertsen zitten in de jury van de debatbattle. De debatrondes werden afgewisseld met een quiz, dans, acts en interactie. Arjen Robben stuurde een videoboodschap in. De gemeente organiseerde het Geldfestival in samenwerking met FC Groningen.

FC-Groningen
CBS ‘De Kleine Wereld’ gaat namens Groningen in de FC-spelersbus naar het Global Money Week Event.

Week van het geld
De nationale Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’. Het doel van deze week is om jongeren te leren omgaan met geld. De gemeente Groningen doet in het kader van schuldpreventiebeleid mee aan deze week.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *