Winkels Paddepoel Zonnelaan geplaagd met parkeerbeleid

Met het invoeren van het parkeerbeleid in ondermeer de wijk Paddepoel vraag je je langzamerhand echt af of en hoe er is nagedacht over de uitvoering ervan. Voor bezoekers aan de winkels zoals de SPAR, de kapper, copyshop en de pizzeria onder vinden hier problemen. Allereerst hoe weten we dat hier betaald parkeren geld. Voor de Zonnelaan Noordzijde geld de parkeermeter naast de copyshop en voor de overzijde aan het eind van de Kometenstraat.

Waarom b.v. geen blauwe zone? Of maximaal parkeertijd? Nee, dat probleem leggen we neer bij de ondernemers. De kapper b.v. ontvangt klanten die met een auto komen en dan blijkt de parkeermeter stuk. Loop ik nu naar richting Uranustraat of naar de Kometenstraat (die niet geld voor het gebied) Dit kun je klanten niet aandoen en vraagt om een passende oplossing.

Maar dat zal wel even duren, eerst boete’s innen om de gelden hiervoor bijeen te sparen? De meeste mensen bellen voor bezoek? beweerd de gemeente Groningen. Wie heeft inzicht? Of is hier sprake van ondeskundig beleid. Het ging toch om overlast te voorkomen en niet om het winkelen ‘onmogelijk’ te maken?

Kortom, het winkelcentrum faciliteert met 1,5 uur gratis parkeren,  bij de vishandelaar heb je 10 minuten en de rest hebben ze vergeten? Namens velen uit de wijk, graag een passende oplossing zodat voor een en altijd duidelijk is hoe geparkeerd mag worden op de strook voor de winkels.

Eén gedachte over “Winkels Paddepoel Zonnelaan geplaagd met parkeerbeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *