WOZ waarde 2017 in Groningen online te controleren

groningen-paddepoel-grote beerstraat-zon woningen (3 van 3)

copyright: focusgroningen

De gemeente Groningen stelt 42.000 huiseigenaren in staat om de voorlopige WOZ-waarde 2017 zelf online te controleren. Vanaf 13 september tot en met 2 oktober kan op een speciale website met DigiD worden ingelogd. De eigenaar kan zien hoe de WOZ-waarde tot stand is gekomen. Verkeerde of onvolledige gegevens kunnen worden aangepast en automatisch doorgestuurd.

De gemeente controleert deze wijzigingen en stelt de nieuwe WOZ-waarde vast. Eind januari 2017 ontvangen de eigenaren de gemeentelijke belastingaanslag voor 2017 met daarop de definitieve WOZ-waarde. Dan zien ze ook of de doorgegeven wijzigingen tot een correctie van de WOZ-waarde hebben geleid.

Deze actie is een goed voorbeeld hoe bewoners invloed kunnen uitoefenen op het beheren van hun eigen gegevens. Vooruitlopend op deze actie is al een succesvolle proef gedaan met huiseigenaren in de wijken Oranjebuurt, Helpman en Herewegbuurt.

De WOZ-waarde kan van 13 september tot en met 2 oktober worden gecontroleerd door met DigiD in te loggen op gemeente.groningen.nl/belastingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *