Wubbo Ockelsprijs nieuw leven ingeblazen

happy energyDe Wubbo Ockelsprijs wordt nieuw leven ingeblazen. Dat hebben de Rijksuniversiteit Groningen, Stenden University, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Hanze Hogeschool Groningen samen met Happy Energy, de duurzaamheidsbeweging van Wubbo Ockels, besloten.

De Wubbo Ockelsprijs is in 1986 ingesteld als waardering voor personen, bedrijven en instellingen die innovatief werk hebben verricht op het gebied van natuurwetenschappen of techniek. De prijs werd één keer per twee jaar uitgereikt.

Juniorversie
In 2003 kwam er ook een juniorversie van de Wubbo Ockelsprijs, gericht op leerlingen van het basisonderwijs en leerlingen van het voortgezet onderwijs uit de stad en provincie Groningen. Eind 2011 besloot de Stichting Wubbo Ockelsprijs tot ontbinding van de stichting. Hiermee kwam ook een einde aan de Wubbo Ockels (Junior-)prijs.

Scholieren
De nieuwe Wubbo Ockelsprijs krijgt een andere vorm en richt zich nu uitsluitend op scholieren en scholen. De prijs wil de scholieren en scholen op een positieve manier laten nadenken over duurzaamheid. De nieuwe prijs wordt jaarlijks uitgereikt. De eerste uitreiking is op 21 juni 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *