Yarden Crematorium is laverende studenten langs rouwende mensen beu

steden nederland, groningen, paddepoelYarden Crematorium in Groningen is fietsers die door de rouwstoet fietsen zat. Door onoplettendheid gebeurt het met regelmaat dat studenten aan alle kanten langs rouwende mensen laveren.

Vanaf januari 2012 hebben wij met regelmaat gepubliceerd over de toegang van het crematorium. Al jaren, en zeker met de invoering van de Slimme Route, is het almaar drukker geworden. Steeds meer studenten mijden de Zonnelaan en gaan via  Park Selwerd, een route die veiliger en sneller is maar waar andere zaken niet of onvoldoende zijn geregeld.

Voorzorgsmaatregelen
Medewerkers van Yarden lopen uit voorzorg voor de stoet uit om fietsers te vragen even te wachten. De reacties zijn wisselend. ‘Veel mensen zijn netjes opgevoed. Sommigen hebben een houding van ‘boeien’. Ik heb haast, want ik ben wezen stappen en moet er snel vandoor.’

Borden
De gemeente Groningen is welwillend om samen met Yarden tot een goede oplossing te komen maar hebben tot nu toe nog niets ondernomen. Voormalig wethouders Karin Dekker en Joost van Keulen waren al lang op de hoogte. Het parkeren is opgelost en het andere is achtergebleven iets wat men zich binnen de gemeente Groningen mag aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *