Dubbelslag renovatie huurwoningen Voermanstraat Paddepoel

groningen-paddepoel-voermanstraat-energie en veilig wonen-14

vlnr: ruud vreeman, ron schaftenaar, lex de boer

Burgemeester Vreeman reikte vanmiddag, 17 juni, het Politiekeurmerk Veilig Wonen uit aan de Voermanstraat 92 in de Groninger wijk Paddepoel. Het keurmerk werd overhandigd aan bestuurder Lex de Boer van Lefier en Ron Schaftenaar teamchef basiseenheid Zuid.

groningen-paddepoel-voermanstraat-energie en veilig wonen-1Een primeur voor de eerste portiekwoning van het landelijke project Stroomversnelling. Vier bouwbedrijven en zes corporaties namen het initiatief om, onder de naam Stroomversnelling, 110.000 woningen te renoveren zodat bewoners energiezuinig en veilig kunnen blijven wonen. 

 

Het doel is een veilig huis in een veilige wijk. Het Politiekeurmerk gaat naar woningen met veilig hang- en sluitwerk, verlichting bij de buitendeuren, zicht vanuit de hal op wie er bij de deur staat en rookmelders op iedere etage.  Burgemeester Vreeman is blij met dit dubbele maatschappelijke doel. Een slechte dag voor inbrekers, immers bewijst het dat bij huizen met het keurmerk minder wordt ingebroken. Vooralsnog heeft Groningen te kampen met 1350 woninginbraken per jaar. Met deze duurzame en veilige bouwmethode hoopt de burgemeester om samen met woningbouwverenigingen en de politie dit aantal op kort termijn te verminderen.

De Groningse woningcorporatie Lefier is één van de initiatiefnemers van een landelijke primeur, de combinatie van drie nieuwe ideeën: huurders betalen hun energiekosten aan hun corporatie, die dat vervolgens investeren in renovatie waarbij de bouwers duurzaam gerenoveerde woningen opleveren zonder energiekosten.

 

 

Eén gedachte over “Dubbelslag renovatie huurwoningen Voermanstraat Paddepoel

  1. Goed dat Paddepoel wordt aangepakt en dat de woningcorporatie de huizen renoveert. Een veilig huis en een veilige wijk, dit zou eigenlijk overal moeten gelden. Ik hoop inderdaad voor de bewoners en de politie dat inbraak is vermindert in de wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *