Yoga manifestatie Grote Markt Groningen

Yogadocenten demonstreerden vandaag, zaterdag 10 april, op de Grote Markt in Groningen om aandacht te vragen voor hun branche. In stilte lieten yogaleraren zien en voelen waar ze voor staan en daarom mediteerden zij zittend en/of in beweging.

De yogadocenten laten weten dat ze hun vak al bijna een jaar niet kunnen uitoefenen en dat ze of niet in aanmerking komen voor steunmaatregelen of dat deze ‘een druppel op een gloeiende plaat’ zijn.

Yogadocenten zijn ervan overtuigd dat lichaamsbeweging, yoga(filosofie), bewustzijn en een gezonde leefstijl nodig zijn om mensen fysiek en mentaal gezond te houden, maar op dit moment worden we belemmerd in ons werk. Zo ernstig zelfs dat er yogastudio’s omvallen. En dat terwijl yoga juist NU ontzettend hard nodig is.

Het belang van yoga.

Vooral het mentale belang van yoga is bij veel mensen niet bekend en wil ik bij deze benadrukken. Doordat yoga op dit moment wegvalt voor veel mensen, vervallen velen in somberheid en eenzaamheid en steken oude psychische klachten weer de kop op. Om de grote druk bij de GGZ weg te halen is het van belang dat yogascholen zo spoedig mogelijk weer open kunnen.

Tekst gaat door onder de galery

Daarnaast is het zo dat bewustzijn noodzakelijk is als we werkelijk iets willen doen aan onze gezondheid en aan een beter leefklimaat. En dit is precies waar yogadocenten en de mensen die door yoga zijn aangeraakt experts in zijn, bewustzijn creëren. Het is de eerste stap die nodig is om weer te leren genieten van wat de aarde en het leven ons te bieden hebben, in plaats van door te gaan met de tot normaal verheven overconsumptie.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *