Apple Maps kijkt weer rond in Groningen

Afgelopen woensdag stonden tien ingepakte camera auto’s klaar voor het Mercure Hotel in Groningen. Klaar om Groningen te verkennen om de nodige gegevens te verzamelen die de kwaliteit van Apple Maps moet gaan verbeteren en de rondkijkfunctie mogelijk maakt.

Apple voert over de hele wereld deze grondverkenningen met voertuigen uit om op deze manier de kaarten up-to-date te houden in dezelfde hoge kwaliteit. Apple verkent ook bepaalde voetgangersgebieden, waarvoor draagbare systemen worden gebruikt. Andere verkenners die lopend gegevens verzamelen om de kaarten te verbeteren, gebruiken daar iPads, iPhones of andere apparaten voor. Door deze verkenningen te voet kan Apple haar Apple Maps verbeteren en updaten voor gebieden waar voertuigen simpelweg niet kunnen komen. Hierbij wordt dezelfde privacybescherming gehanteerd als bij de Apple Maps-voertuigen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Apple laat op haar site weten dat men alles in het werk stelt om onze oprivacy te beschermen terwijl ze deze verkenningen uitvoeren. Zo maken ze gezichten en kentekenplaten onherkenbaar op beeldmateriaal dat in ‘Rondkijken’ wordt gebruikt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *