Zebra’s ontbreken voor voetgangers fietspad Wilgenpad – Eikenlaan

Vele, vooral oudere mensen, hebben moeite de drukke oversteek te maken op het voetpad Eikenlaan kruising Wilgenpad. Op de veel besproken kruising is het aantal fietsbewegingen zo groot, dagelijks tot 18.000 fietsers, dat er soms geen door komen aan is. Het ontbreekt aan een zebra aan beide zijden van de Eikenlaan.

Het gedrag van de verkeersdeelnemers is nog verre van ideaal te noemen. Bussen en auto’s stoppen met regelmaat uit beleefdheid voor de fietsers, fietsers nemen de zebra om de overige fietsers veilig de oversteek te laten maken en sommige automobilisten maken een bocht om de obstakels te mijden, Fietsers die op de middenstrook te weinig ruimte hebben en elkaar blokkeren.

Kortom, nog steeds geen ideale oversteek waar voetgangers zich achter gesteld voelen door het ontbreken van zebra’s. Nee, nog veel te doen alvorens we kunnen spreken van een ideale situatie op een plek omgeven door vele scholen en de dagelijks druk bezochte Vensterlocatie.

Hoe deskundig is Groningen om dit omstreden dossier van mobiliteit en bereikbaarheid op te lossen?

3 gedachten over “Zebra’s ontbreken voor voetgangers fietspad Wilgenpad – Eikenlaan

  1. Een zebra,
    De meeste fietsers negeren het zebrapad, dus dit is schijnveiligheid.
    Ik heb het meegemaakt dat er iemand op de fiets wel netjes stopte om voetgangers op het zebrapad over te laten steken en vervolgens een scheldkarbonade van andere fietsers die tegen hem opbotsten over zich heen kreeg (meer aandacht voor hun mobiel of vriendje ).

  2. Wij, bewoners, hebben ook verzocht om zebra’s op het fietspad te plaatsen bij oversteken, waarop de wethouder zei dat dit niet gebeurde omdat een zebra schijnveiligheid is.
    Ik verwacht evenmin dat er ook de Eikenlaan een komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *