Optocht voor veiligheid op straat in Groningen op 9 november

Donderdag 9 november organiseert Women’s March Groningen haar tweede optocht, deze keer in het thema ‘Reclaim the Streets’. De optocht wordt georganiseerd in samenwerking met het Center for Gender Studies, COC Groningen-Drenthe, Groningen Feminist Network en Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn. Veel mensen voelen zich wel eens onveilig op straat omdat ze nagefloten, uitgescholden of zelfs fysiek aangevallen worden.Zeker in het donker is dit een probleem. Nu de dagen korter worden, lijkt het ons tijd om een statement te maken. Met iedereen die zich wel eens onveilig voelt op straat zal er een stille optocht worden gelopen door het centrum van Groningen. Het beginpunt van de optocht is de Vismarkt, waar we 20:45 zullen verzamelen.

Om een eenheid te vormen, willen we iedereen aansporen om een wit T-shirt of witte jas aan te trekken bij de optocht en een zaklamp mee te nemen. Die zullen we tijdens de stille optocht gebruiken om meer aandacht te krijgen! Er is ’s middags van 16:00 tot 18:00 ook de gelegenheid om je witte T-shirt te versieren in De Silo (Achterweg 47, Groningen). Bovendien kun je met ons komen eten in de Silo, tussen 18:30 en 19:30 voor maar €2,50.

Voor het versieren van het T-shirt en voor het eten is van tevoren opgeven verplicht. Dat kan via het formulier op het facebookevenement van Reclaim the Streets. https://www.facebook.com/events/353646941726612/

Na het eten zal er een korte lezing worden gehouden, waarna we zullen vertrekken naar de Vismarkt. We zullen een route lopen langs verschillende plekken die een gevoel van onveiligheid kunnen opwekken. Na afloop van de optocht kun je mee teruggaan naar de Silo om na te praten en er een feestje van te maken.

Voel jij je wel eens onveilig in Groningen? Loop dan met ons mee zodat we de wereld kunnen laten zien dat dit een probleem is en we ons samen sterk kunnen maken voor onze eigen en elkaars (gevoel van) veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *