Groningen helpt armoede in gezinnen te verlichten

Ouders van kinderen in gezinnen met een laag inkomen en in bezit van een Stadjerspas ontvangen gratis kleding- en speelgoedbonnen van de gemeente Groningen als extraatje voor de komende feestdagen. 

Voor kinderen van 10 t/m 17 jaar ontvangen de ouders een kledingbon ter waarde van
€ 50,– en voor kinderen van 3 t/m 9 jaar ontvangen  ze een speelgoedbon ter waarde van €25,– . Zij kunnen de bonnen  inleveren bij de deelnemende winkels zoals H&M, Primark en Coolcat en speelgoedwinkel Intertoys in Paddepoel. Ouders met een  Stadjerspas ontvangen  voor 21 november een brief met daarin de uitnodiging wanneer de bonnen kunnen worden opgehaald bij het WIJ-team in de buurt.

Armoede

Rondom de verspreiding van de bonnen vraagt de gemeente aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor nieuwe kleding of speelgoed. Met dit extraatje voor de feestdagen wil de gemeente bijdragen dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deze winter iets extra’s krijgen.

Informatiemarkt met activiteiten voor kinderen bij WIJ GroningenHet WIJ-team in de buurt verzorgt tijdens de ophaaldagen diverse gratis activiteiten voor kinderen en hun ouders en er is een informatiemarkt met verschillende (gemeentelijke) voorzieningen en regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Gratis stadjerspas
Gezinnen met een laag inkomen zonder Stadjerspas  kunnen een gratis pas aanvragen via stadjerspas.nl. en alsnog de bonnen ontvangen. Met een laag inkomen wordt bedoeld een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

 

Eén gedachte over “Groningen helpt armoede in gezinnen te verlichten

  1. Informatiemarkt met activiteiten voor kinderen bij WIJ GroningenHet WIJ-team in de buurt verzorgt tijdens de ophaaldagen diverse gratis activiteiten voor kinderen en hun ouders en er is een informatiemarkt met verschillende (gemeentelijke) voorzieningen en regelingen voor mensen met een laag inkomen.

    En stichting kledingbank de zeecontainer weet nergens van …wij willen graag ook een hoop mensen helpen die tussen het was en schip vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *