Zernikelaan Groningen om trots op te zijn

De Zernikelaan op het Zernike complex heeft een nieuwe inrichting gekregen. Een inrichting die aansluit bij het karakter van de campus en anticipeert op de nieuwe ontwikkelingen in het noordelijk deel van de Zernike Campus.

De Zernike promenade is een brede parkstrook langs de vijver, de busbaan en de weg, waarin bestaande en nieuwe bomen in combinatie met een fiets- en voetpad een continue en aantrekkelijke verbinding van bijna 1600 meter door de campus gaan vormen.

De kop van de vijver is een aantrekkelijk verblijfsgebied gebleken; de bankjes zijn populair en het ligt goed in de routes op de campus. Op deze plek wordt een nieuwe verblijfsplek aan het water voorgesteld.

Naast het Zernikeplein is ook gewerkt aan de noordzijde van de Zernikelaan, ter hoogte van EnTranCe. Deze plek is voorzien van nieuw asfalt, een parkachtige inrichting en nieuwe fiets- en voetpaden. Alle werkzaamheden zijn onderdeel van het project Upgrade Zernikelaan. Met de upgrade wordt fors geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte en de verkeersveiligheid van Campus Groningen.

1 gedachte op “Zernikelaan Groningen om trots op te zijn

  1. Je krijgt nu autobanen voor autobussen, autos en fietsers. Het wordt nu wel heel veel beton al valt het hier nog mee gezien de mogelijk grote vervoersstromen. Itt sommige andere berichten lijkt het me prima om hier in het groen studenten te huisvesten, vlak bij de sportvoorzieningen. Mijn buurtbewoners klagen over de studenten terwijl vooral de autos en de kinderen hier ruimte en lawaai maken. Van die studenten bijna geen last. Ook al zijn de brede fietspaden een genot om om te fietsen, in de zomer wordt het wel heel heet. Ze hebben het wel over 1000 bomen met maar de hoeveelheid woningbouw bij Suikerunie, de schitterende hooiweilanden bij DeHEld Gravenburg en bij Meerstad blijft er niets groens over..a

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *