Zomerconcert Groninger Kinder- en Jeugdkoor | Kom erbij!

muziek-groninger kinder- en jeugdkoor-zomerconcert 2013-27Het was januari dit jaar dat de dirigente van het koor de rollen eens om ging draaien. Bepaalde zij normaal het repertoire, nu werd de keuze overgelaten aan de kinderen en jongeren van het koor. Met behulp van drie componisten Kees van der Meer, Gijs van Rhijn en Kees van der Berg werden de flarden van teksten en muzikale ideeën met succes omgetoverd tot volwaardige liedjes.  En na een lange voorbereiding en een generale repetitie hadden de beide koren er zin in en dat was te merken gisteren 29 juni in de Stadskerk aan de Friesestraatweg.

Ontroerende en opbeurende liedjes over alleen of anders zijn, over een feestje of dromen over je vakantie.  En natuurlijk je grote liefde die niet mocht ontbreken op zo’n avond en zeker niet de liefde voor muziek wat alles omvattend is in je leven.


Ook een verrassing deze avond. Het koor gaat uitbreiden en dat is een lang gekoesterde wens. Japke Hartog liet het publiek kennis maken met Mirna Wester.
muzikanten, groninger kinder- en jeugdkoor, zomerconcert 2013

 

Mirna heeft aan het conservatorium zowel de opleiding docent muziek als de opleiding koordirectie afgerond, en heeft ervaring met het dirigeren van diverse koren en het werken met kinderen en jongeren. Een van haar koren heeft onlangs de eerste prijs gewonnen op het festival op Schiermonnikoog, waar het Groninger kinder- en jeugdkoor  tweede werd! Kortom de continuïteit en kwaliteit is gewaarborgd. En met, en er kunnen nog steeds meer kinderen bij, de toestroom aan nieuwe leden het juiste moment. Samen gaven de dirigenten nog een muzikale toegift en werden we overtuigd van hun zangkwaliteiten.

Een greep uit het programma;  Over the rainbow, I believe I can fly, People help the people, Kom erbij! Avondwandeling, Altijd alleen. De avond werd afgesloten met Love shine a light.’ Alle foto’s van het concert: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

De hoge kwaliteit van uitvoering deze avond was zeker niet mogelijk geweest zonder de muzikale begeleiding. De veelzijdige muzikanten van deze avond waren Harvey Mercera, Cas Straatman en Marcos Moragues.
muzikanten, groninger kinder- en jeugdkoor, zomerconcert 2013

En verder mag zeker niet vergeten worden Hilde Sennema die alle teksten voor het koor heeft willen redigeren.  Een avond om niet snel te vergeten. Een avond waar The Voice van de getalenteerde jeugd uit Groningen een echt staaltje muziek ten gehore bracht van bijzondere kwaliteit. En Kom jjij er ook bij? Wij zien je graag het nieuwe seizoen!

Het bestuur en de koren en haar dirigentes wensen u allen een mooie en zonnige zomer toe! En wilt u meer weten over het koor? Klik hier, want bij ons geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd!

 

2 gedachten over “Zomerconcert Groninger Kinder- en Jeugdkoor | Kom erbij!

  1. Echt een geweldig optreden was dat!
    Alle kinderen die zingen erg leuk vinden en vlakbij/in Groningen wonen dit koor echt aanraden.
    Dit is het leukste kinderkoor + jeugdkoor ever!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *