Zorgcreerders jagen ziektekosten omhoog

Iedereen is volgend jaar bijna 10 procent meer kwijt aan de basisverzekering voor ziektekosten. De premie stijgt met ten minste 100 euro per persoon, lezen we vandaag in de media. Het wordt steeds duidelijker dat er spanning ontstaat in de maatschappij.

Zorgcreerders die de weg wordt afgesneden hun plannetjes ten uitvoer te brengen en ons doen willen geloven dat de zorg onbetaalbaar wordt. Dat zorg belangrijk is en dat we dit gezamenlijk bekostigen is een goede zaak. Het economische principe nu loslaten op de maatschappij is om treurig van te worden. Medicijnen uitsluiten en aan de andere kant de grote verspillingen. Vele academische zieken- en verpleegtehuizen hebben hun organisatie opgetuigd tot onbeheersbare processen. De rupsjes hadden nooit genoeg en verloren de patiënt uit het oog. Nee besturen en aan je zelf denken stond voorop en niet alleen in de zorg.

De schrijnende toestanden in verpleeg- en verzorgingshuizen zijn daar een bewijs van, want zeg nu eerlijk, wilt u straks op dezelfde wijze verpleegd worden? en dat is niet negatief bedoeld naar hen die zich dagelijks met alle liefde inzetten voor hen die het zonodig hebben. Nee, de tijd van verandering lijkt stil te staan terwijl de portemonnee door de onnodige bestuurslagen dik gevuld is.

Zorgkosten omlaag, betere voorzieningen en niet maanden wachten voor een afspraak. Samen met elkaar zorgen voor elkaar, innovatief zijn en geld besteden daar waar het thuis hoort. Leg eens een lat tegen al het versterkte geld in de zorg en het behaalde resultaat. We zijn er van overtuigd dat het ons zal doen schrikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *