Zorgen om gladde tegels Kardinge

karinge-heropening-11Het CDA en de Stadspartij in de gemeente Groningen maken zich zorgen om de gladde tegels rondom het 25-meter bad in zwembad Kardinge. Zo zijn in de afgelopen twee jaar tenminste twee personen uitgegleden met ernstig letsel tot gevolg. Onder hen een paralympisch zwemkampioene, zo berichtte het Dagblad van het Noorden op 25 november jongstleden.

De gemeente Groningen heeft de afgelopen jaren meerdere investeringen gedaan t.a.v. de tegels in het zwembad. Zo zijn in 2006 alle tegels vervangen tijdens de eerste fase van de verbouwing. In 2013 en 2014 zijn er voor een gedeelte stroevere tegels geplaatst. Toch blijven de problemen zich voordoen. De Gehandicaptensportclub Groningen heeft daar veel last van. De leden zijn niet altijd goed ter been en een plotselinge wisseling van stroeve naar gladde tegels kan nare gevolgen hebben.

De gemeente Groningen zegt een onafhankelijk onderzoek te hebben laten uitgevoerd. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de tegels in Kardinge aan alle wettelijke eisen voldoen. Daarmee is de kous voor het CDA en de Stadspartij echter nog niet af.

CDA-fractievoorzitter René Bolle: “We zijn erg benieuwd naar het onafhankelijke onderzoek. Los van het feit of er aan de wettelijke eisen voldaan wordt, gaat het erom of er sprake is van een veilige situatie. Zeker voor de leden van de Gehandicaptensportclub Groningen. Ook zij hebben recht op een toegankelijke en veilige sportaccommodatie”.

Amrut Sijbolts van de Stadspartij vult aan: “We hebben ter plaatse de overgang in tegels ervaren, zelfs als je goed ter been bent is het balanceren geblazen. Je vraagt je echt af waarom de stroeve tegels niet rondom het hele bad zijn aangelegd. De twee ongelukken zouden toch te denken moeten geven”. De partijen hebben schriftelijke vragen ingediend om opheldering te krijgen van het college.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *