Zorgen over werkgelegenheid Groningen

nederland 2014, groningen, europark, demonstratie volksdebatUit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in Groningen eind januari 2014 uitkomt op 16.993. Een jaar eerder waren dat er 14.204. Het aantal WW-uitkeringen is de afgelopen twaalf maanden gestegen met 19,6 procent. De afgelopen maand kent een stijging met 8,9 procent.

Het aantal WW-uitkeringen komt in Nederland eind januari uit op 460.491. Een jaar eerder waren dat er 369.280. Het aantal WW-uitkeringen in Nederland is daarmee op jaarbasis met 24,7 procent gestegen. In de afgelopen maand is het aantal WW-uitkeringen landelijk met 5,2 procent gestegen.

Zorg als banenmotor valt stil
Vooral verzorgend personeel verloor het afgelopen jaar zijn baan. Het gaat dan om beroepen als verzorgende, verpleeghulp en activiteitenbegeleider. Ook veel mensen met administratieve beroepen in de zorg – zoals receptionisten en (medisch) secretaressen – raakten werkloos. Mensen met medische beroepen, zoals artsen en verpleegkundigen, komen in de WW nog maar relatief weinig voor.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *