Aanleg busbaan Europaweg april van start

Busbaan EuropawegDe aanleg van de nieuwe busbaan – twee rijstroken in het midden van de Europaweg – is nodig om de busdoorstroming tussen P+R Europapark en het UMCG sterk te verbeteren. Wanneer de aanleg is afgerond, is de reistijd over en weer gehalveerd. Daarnaast hebben ook de overige (regionale) buslijnen profijt van deze maatregel.

Voor deze busbaan zal de gemeente het hele wegtracé opnieuw inrichten waarbij sommige delen van de Europaweg en de kop van de Petrus Campersingel breder worden gemaakt of worden aangepast.
Van april tot en met eind juni 2013 zijn tussen het Europaplein en de Griffeweg steeds twee rijstroken beschikbaar voor het doorgaande autoverkeer. De verkeerslichten zullen worden aangepast. Wel zal verkeershinder ontstaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In de bouwvak-vakantie – 20 juli tot en met 11 augustus 2013 – is de Europaweg (en het deel van de Sontweg tot aan de afslag Sontplein) volledig gestremd tussen Europaplein en Damsterdiep. In het weekend van 3 en 4 augustus 2013 is tevens het kruispunt Europaplein volledig afgesloten. In het weekend van 10 en 11 augustus 2013 is vervolgens het kruispunt  Damsterdiep volledig afgesloten.

Doorgaand verkeer zal in de bouwvak-periode hoofdzakelijk worden omgeleid langs de Bornholmstraat, Berlagebrug, Oostelijke Ringweg en Damsterdiep. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Trompbrug en Berlagebrug. Vanaf de Griffeweg is er voor hen een route onder de Oosterhavenbrug door richting Sontweg.
Ook fietsers krijgen te maken met de stremming en zullen via omleidingsroutes hun weg van/naar de stad moeten vinden.

Bron: Gemeente Groningen
Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *