Actieplan chemische industrie Groningen

delfzijl-chemiepark (1 van 1)Groningse bedrijven gaan samen met drie ministeries, de provincie Groningen en lokale overheden na hoe de chemische industrie in het noorden versterkt kan worden. In een werkgroep onder leiding van Rein Willems (oud-topman Shell) werken betrokken partijen een actieplan uit. Dit plan wordt begin maart gepresenteerd. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) woensdag 5 februari 2013 aan de Tweede Kamer.

Chemische sector versterken

‘De chemische industrie is belangrijk voor Groningen. De sector zorgt daar voor banen en inkomsten,’ aldus Kamp. ‘Samen met de regio maken we plannen om de chemische sector te versterken zodat Groningen ook in de toekomst economisch kansrijk blijft.’

Aansluiting met onderwijs en kennisinstellingen

In het actieplan komen onder andere voorstellen over samenwerking van het midden- en kleinbedrijf (MKB) en startende bedrijven met de chemische industrie, het verminderen van de regeldruk en aansluiting met het onderwijs en kennisinstellingen. Ook wordt gekeken naar samenwerking met andere sectoren in Groningen om de werkgelegenheid te bevorderen en de economie te versterken.

Brief aan de Tweede Kamer – Structuurversterking chemiecluster Eemsdelta en stand van zaken Aldel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *