Aantrekkelijke duurzaamheidslening voor huiseigenaren

woningen-duurzaamheid-zonnepanelen (1 van 1)Huiseigenaren in Groningen, Fryslan en Drenthe die in energiebesparende maatregelen willen investeren kunnen een duurzaamheidslening van maximaal 15.000 euro afsluiten. De rente is maximaal 2,4 procent en dat is veel lager dan het rentetarief van banken. Door een energiecoach en een subsidie voor het maatwerkadvies beschikbaar te stellen, verwachten de provincies dat de duurzaamheidslening nog aantrekkelijker wordt. De provincies stellen samen bijna 2.000.000 euro beschikbaar.

Maatwerkadvies en energiecoach

Er zijn verschillende manieren om energie te besparen. Dat kan door het isoleren van daken en vloeren, het vervangen van de verwarmingsketel of het plaatsen van zonnepanelen en/of zonneboilers. Om te bepalen welke maatregelen het meeste voordeel opleveren moet voor het aanvragen van de duurzaamheidslening een zogeheten maatwerkadvies worden uitgevoerd. Om dit extra aantrekkelijk te maken subsidiëren de provincies het advies tot maximaal 250 euro. Bovendien kan vanaf maart 2014 gebruik gemaakt worden van een energiecoach die het traject van aanvraag tot uitvoering begeleidt.

Meer informatie

De lening kan tot 1 september 2014 worden aangevraagd bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van SNN. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is de financiële partner voor de regeling. Zij geven onder andere informatie over het actuele rentepercentage op www.svn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *