Actualiteitendebat Groningen over afspraken verhuurders en juridische adviseurs

Woensdag 12 april is er om 16.00 uur een zogeheten actualiteitendebat van de Groningse gemeenteraad. Onderwerp: afspraken tussen verhuurders en juridische adviseurs om geen zaken tegen verhuurders aan te spannen.

Raadsleden kunnen een actualiteitendebat aanvragen als zij van mening zijn dat de gemeenteraad urgente onderwerpen moet bespreken die niet kunnen wachten tot de volgende geplande raadsvergadering. Daar zijn minimaal twee politieke partijen voor nodig die dat willen. Dat zijn nu SP, Student en Stad en PvdA.
Deze partijen willen een actualiteitendebat naar aanleiding van berichtgeving door RTV Noord. Die meldde dat verhuurders geld betalen aan juridische adviseurs zodat zij huurders met klachten over deze verhuurders niet mogen bijstaan. De fracties van SP, Student en Stad en PvdA zeggen geschokt te zijn over deze handelswijze en willen dit zo snel mogelijk stoppen, verbieden of onmogelijk maken.

De drie fracties gaan tijdens het debat woonwethouder Roeland van der Schaaf vragen stellen. Zo willen ze weten of de gemeente een bijdrage kan leveren aan het stoppen van deze handelswijze. Ook vragen onder meer ze hoe de gemeente huurders kan steunen die met deze handelswijze van verhuurders en juridische adviesbureaus te maken krijgen.

Volgens de aanvragers van het debat betalen verhuurders de juridische adviesbureaus alleen als zij weten dat zij ongewenst verhuurgedrag vertonen. Ze constateren dat de gemeente het afgelopen jaar al meer gedaan heeft om ongewenst verhuurgedrag aan te pakken. Van de wethouder willen zij weten of er nog meer maatregelen zijn te bedenken om ongewenst verhuurgedrag te voorkomen. “Is er een (nog) actievere houding van de gemeente vereist?”

Live te volgen
Het actualiteitendebat over de afspraken tussen verhuurders en adviesbureaus op woensdag 12 april is om 16.00 uur in de nieuwe raadzaal van het stadhuis en is vrij toegankelijk. De vergadering is ook live online te volgen via www.groningen.nl/gemeenteraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *