Pegida en Groningen Tolerant demonstraties in centrum Groningen

Twee gescheiden demonstraties in het centrum van Groningen vandaag en wel van Pegida en Groningen Tolerant. Toen we op de Vismarkt arriveerden werden een aantal jongeren voor aanvang van de demonstratie aangehouden. Zij waren in het bezit van een boksbeugel en vuurwerk maar hadden niets met de demonstratie te maken, laat de politie weten.

Voor de demonstratie van Pegida waren naar schatting slechts veertig tot vijftig personen afgekomen. Pegida is volgens hun website een beweging, die vrij van elke ideologie de huidige politieke en sociale problemen wil aanpakken. Op hun site zijn al hun standpunten te vinden. Een van de redenen om te demonstreren in Groningen is omdat de bed, bad en broodvoorziening voor uitgeprocedeerde asielzoekers hier wordt opengehouden.

(Alle foto’s van de demonstraties: klik hier).

Op de tegendemonstratie, Groningen Tolorant op de Grote Markt, waren zeker driehonderd mensen afgekomen die een tegengeluid lieten horen.

Na diverse toespraken trokken  beide demonstraties gescheiden door de binnenstad.

Er warenenkele confrontaties met een groep anti-fascisten onder meer op het Gedempte Zuiderdiep. Politieagenten te paard grepen in om een confrontatie met de Pegida aanhangers te voorkomen.

Collega Siebrand Wiegman maakte de volgende video:

3 gedachten over “Pegida en Groningen Tolerant demonstraties in centrum Groningen

 1. Hahaa! wat een geslaagde dag 😀 en een stralende dag met PEGIDA!
  Wij hebben Groningen nu eens echt laten beven, maar niet laten zakken!

  Groetjes van activiste, Linda

 2. Islam is een IDEOLOGIE en geen RAS. Als je tegen de islam bent, ben je dus geen ‘racist’. INFORMEER je (voor je Pegida veroordeelt) eens over de islam door de verhalen van diegenen die de islam ontvlucht zijn, te lezen. Hun verhalen zijn huiveringwekkend en vergelijkbaar met ervaringen van de Joden onder de Nazi’s en van de dissidenten onder het communisme. Islam heeft het ook nog eens speciaal gemunt op vrouwen.

  • Inderdaad, jij weet waar je over spreekt.
   Maar sommige mensen stoppen liever de kop in het zand en kijken weg, dan dat zij het ware gezicht van de “vredelievende” islam willen aanschouwen.

   Dagelijks zie je allerlei ellende in de media die door deze ideologie word veroorzaakt, maar bij de naïevelingen van de AFA wil het pas doordringen als er hier op eigen bodem iets ernstigs gebeurt zoals een aanslag, of andere ellende die uit naam van islam.

   Pegida stelt zich beschaafd en rustig op, houd zich aan de afspraken in tegenstelling tot de extreemlinkse groeperingen zoals AFA die altijd rotzooi schoppen, bewust de confrontatie zoeken met Pegida en het niet schuwen om mensen te slaan of schoppen die anders van opvatting zijn dan zij.
   Het zijn de slechtste verliezers die ik ken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *