Anne Kuik CDA wil ouderenzorg sociaal verbinden en versterken

caspomor-cda delegatie-13Vanmorgen namen de CDA-ers Anne Kuik, Rene Bolle, Sanne Schipper en Jan Seton een kijkje in de huiskamer van de CasPoMor bewoners in Paddepoel.  Eén van de pareltjes van Groningen waar vrijwilligers zoals Geertje Joling en Aly Wieringa een belangrijke rol vervullen om onder meer vereenzaming tegen te gaan en door middel van dagelijkse activiteit verbinden en een toeziend oog zijn voor menige bewoner.

De huiskamer is een plek waar de bewoners zich thuis voelen en de dagelijkse dingen met elkaar gedeeld worden. Een plek die inmiddels niet meer is weg te denken, laat Geertje Joling weten. Wij worstelen om de verbindingen te leggen met helpende handjes en zien de toekomst somber in. De CDA-ers keken er van op dat de woningcorporatie mogelijk een einde aan de huiskamer wil maken en dat in een tijd waar je langer op je zelf moet gaan worden.  Anne Kuik kan zich niet voorstellen dat het bij de woningcorporatie alleen om geld gaat. Zij hebben ook een sociale taak en neemt de opmerking serieus. Dit is juist de plek die laat zien wat de consequenties zijn van het langer op je zelf wonen en hoe je met elkaar en om elkaar kunt zorgen. Een voorbeeld functie voor Groningen dat is me wel duidelijk geworden laat Anne Kuik, lijsttrekker van het CDA, weten.

Alle foto’s van de activiteiten huiskamer: klik hier 

De ouderen laten de CDA-ers weten dat de politiek het op bepaalde zaken niet bij het juiste eind heeft. Welke kinderen nemen de oudjes nog in huis of hebben tijd voor ons. Participatie wordt over de schutting gegooid en de ouderenzorg aan hun lot overgelaten. Miljarden uit Groningen bodem, een leven lang  deel genomen aan de opbouw van ons land en dan zo omgaan met ouderen en gehandicapten?

Anne Kuik laat duidelijk weten dat  zorg hoog op de agenda van het CDA staat. Het is duidelijk, en zeker met dit bezoek, dat zorg anders georganiseerd moet worden maar niet zonder een grote bezuiniging.  We krijgen veel taken op ons af en weten in vele gevallen niet eens welk inzicht er is in de stad. We bereiden vragen voor aan het college om meer inzicht te krijgen en op welke wijze wij de zorg in Groningen gaan regelen. Zorg heeft bij ons de hoogste prioriteit en voor ons geldt het motto, Thuis in de wijk en vandaag is dat Thuis in de Zorg.

Stemmen is nog belangrijker dan ooit met alle taken die afkomen op de gemeenten. Stemmen dus!

Eén gedachte over “Anne Kuik CDA wil ouderenzorg sociaal verbinden en versterken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *