Wethouder van der Schaaf op bezoek bij TuinindeStad

steden nederland, groningen, kostverlorenWethouder Roeland van der Schaaf  bezocht gisteren TuinindeStad om zich persoonlijk op de hoogte te stellen over de voorgenomen bouwplannen en de ontwikkelingen te bespreken. Samen met vele vrijwilligers wordt er hard gewerkt om de plannen, veroorzaakt door de desastreuze gevolgen van de storm, te realiseren. En er is nog veel werk aan de winkel. De wethouder kreeg een rondleiding en aanschouwde met eigen ogen wat het natuurgeweld ten gevolge heeft.

Naast deze gelegenheid ging de wethouder in gesprek met een aantal vrijwilligers over dit groene initiatief in Groningen, welke hij een warm hart toedraagt. Wat zijn de ontwikkelingen voor deze plek die maatschappelijk zoveel voor de omringende wijken betekent? Eén ding is duidelijk. Met alle plannen dient rekening gehouden te worden met de organische verbinding van deze plek in relatie tot de verdere ontwikkelingen in de nabije omgeving.

Alle foto’s van de middag: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

Medio dit jaar is de verwachting dat meer duidelijkheid door de gemeente Groningen kan worden gegeven en dan hopen we dat TuinindeStad een ontwikkeling kan doormaken die voor de Stad en omliggende wijken Schildersbuurt, Kostverloren, Vinkhuizen en Paddepoel een rijke aanvulling is voor zowel de maatschappelijke betekenis dan voor een Stad die zich de groenste stad van Nederland wil gaan noemen.
groningen-kostverloren-friesestraatweg-akker- bloemenweide-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *