Anne Kuik kandidaat lijsttrekker CDA Groningen

Het bestuur anneke kuikvan CDA Groningen draagt Anne Kuik voor als kandidaat lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. De CDA leden beslissen 12 oktober definitief over de lijsttrekker.

Voorzitter Jan Folkert Deinum vindt de keuze voor Kuik vanzelfsprekend: “Anne is gedreven en betrokken. Streng als het gaat om geld uitgeven, warm als het gaat om mensen.  Ze weet met haar energie mensen te motiveren om samen te werken aan een betere stad.”

Kuik ziet voldoende werk en zorg als de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren: ” Ondernemers, en dan bedoel ik vooral het MKB, moeten meer ruimte krijgen. Zij scheppen de banen, zij investeren in deze stad. Daar ligt de oplossing naar werk. Het is dan ook  geen optie om de gemeentelijke lasten voor deze ondernemers of voor andere burgers te verhogen. Om de gemeentelijke begroting gezond te houden is daarom discipline nodig, zonder dat dit ten koste gaat van essentiële voorzieningen. De gemeente krijgt er de komende jaren namelijk een aantal zorgtaken bij voor jeugdzorg, langdurig zieken en zorg voor ouderen. De menselijke maat moet hier het uitgangspunt zijn op de tweede plek staat de financiële maat en niet andersom.’’

Wethouder Jan Seton is blij met de keuze voor Anne Kuik: “Ik zie in Anne een uitstekende opvolger. De gemeenteraad kan niet om Anne heen. Knap hoe ze zich in vier jaar tijd een plek heeft verworven en gewaardeerd wordt door collega’s. Een politiek talent waar we nog veel van kunnen verwachten. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *