Basisschoolkinderen Paddepoel, Selwerd geven aftrap campagne “Gratis bewegen, gewoon doen!”

Bewegen is leuk en kan overal en altijd 

Vanmiddag, woensdag 12 april, vond in sporthal Selwerd de kick off plaats van de campagne “Gratis bewegen, gewoon doen! “ Basisschoolkinderen uit Paddepoel, Selwerd  plakten de eerste voetstapstickers. Deze stickers leiden naar een trap, een sporthal, een watertappunt of een andere plek waar kinderen kunnen bewegen. Ook deden de kinderen mee aan een Oud Hollands spelletjescircuit. 

Kinderen in Groningen willen graag meer bewegen, maar weten soms niet hoe en waar ze dat moeten doen. De partners van Groningen Fit willen met behulp van de campagne kinderen inspireren om de wereld te zien als een grote speeltuin. 

 Gratis bewegen, gewoon doen
De campagne laat kinderen zien dat je voor bewegen en sport geen duur abonnement hoeft af te sluiten. Bewegen is leuk en kan altijd en overal. Je moet er soms andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een rematch op straat? De basisschoolkinderen uit de drie wijken denken mee over een sportieve inrichting van de omgeving. Naast het plakken van voetstapstickers, spuiten de kinderen hinkelpaden op stoepen en werken ze mee aan de sportieve inrichting van diverse schoolpleinen.

Groningen Fit
Groningen Fit is de Groningse vertaling van de landelijke aanpak rondom ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG). Groningen Fit streeft naar een samenleving waarin alle kinderen kunnen opgroeien in een omgeving waarin een gezonde leefstijl normaal is.  Naast de gemeente werken o.a. onderwijs-en welzijnsorganisaties, Bslim, kinderdag- opvang, jeugdgezondheidszorg en lokale ondernemers samen binnen Groningen Fit. Gezamenlijk vragen deze organisaties meer aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *