Bietenlampionnenwedstrijd kent alleen maar winnaars

groningen-centrum-martinikerkhof-martinikerk-lampionnenwedstrijd-12Op maandag 10 november vond in het koor van de Martinikerk in Groningen de jaarlijkse keuring van voederbietenlampionnen ter gelegenheid van Sint Martinus plaats die recentelijk op het Waagplein waren uitgereikt. Stella Buitenhuis en Cas Hazekamp wonnen in hun leeftijdscategorie de eerste prijs. De lampionnenwedstrijd was uitgeschreven door de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken. Aan de wedstrijd hebben bijna 60 kinderen deelgenomen.

Hogere opkomst
Eerder deze maand zijn ruim 600 voederbieten gratis uitgedeeld aan de Groninger schooljeugd. De opkomst bij de wedstrijd is gestegen nu Volksvermaken ook ettelijke basisscholen en instellingen voor buitenschoolse opvang heeft bevoorraad en voorgelicht. Op de website van Volksvermaken is bovendien een speciaal voor dit doel geproduceerd instructiefilmpje geplaatst.

In het koor van de Martinikerk werd chocolademelk geschonken. Organiste Janny de Vries speelde Sint Martinusliedjes en Egbert van der Werff vertelde het Sint Martinusverhaal aan de kinderen. De jury, voorgezeten door Stadjer Koos Huizenga, bestond verder uit mevrouw Geke van der Wal, partner van Commissaris van de Koning Max van den Berg en mevrouw Agnes van Ham, echtgenote van de voorzitter van Volksvermaken.

De jury beoordeelde de bietenlampionnen mede op het goed uithollen van de biet en de manier waarop de verlichting was aangebracht.

De winnaars kregen gezelschapsspelen. Alle deelnemers kregen bovendien een Sint Martinussurprise. De kinderen namen de lampionnen daarna weer mee naar huis om er vervolgens op dinsdag 11 november mee langs de deuren te lopen en er hun Sint Martinusliedjes te zingen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *