Wij Groningen nu al gebombardeerd

groningen-selwerd-eikenlaan-vensterschool-wij.groningen.nl-1Gisteren melden wij u de lancering van de website wij.groningen.nl. De site was nog maar net in de lucht of via twitter vond het eerste bombardement plaats op de veranderende zorg. De wethouder sprak gisteren goede hoop te hebben op een positief eind resultaat na implementatie van de wijkteams, die volgens hem een cultuuromslag zullen doormaken.

De schrik zat er al meteen in toen tijdens de presentatie de voorbeelden werden aangehaald over de functie van een spelcontainer die nu dreigen te verdwijnen met het afschaffen van de NLA gelden. Zeker belangrijk voor de sociale cohesie maar we waren er toch voor de veranderende zorg? Inderdaad, een cultuuromslag zal er zeker moeten komen als we niet beginnen met voorbeelden van de zorg.

Al snel werd duidelijk dat de tips op de site van een niveau zijn dat je je zorgen moet gaan maken over de ontwikkeling van deze teams en met name de wijze waarop men in de praktijk gaat adviseren met tips Als u te weinig verdient, kunt u proberen een betere baan te zoeken. Als u een beker of kopje na gebruik even omspoelt met heet water, kunt u die daarna zelf wel weer gebruiken. Dan heeft u minder afwas.
Heeft u moeite met het doen van de was? Plaats uw wasmachine en droger beiden op een verhoging, zodat u rechtop kunt blijven staan.
Kunt u niet strijken omdat u niet lang kunt staan? Gebruik een stakruk of zet de strijkplank lager en ga er bij zitten.
Als u kookt, kunt u proberen alles zo veel mogelijk direct weer op te ruimen of schoon te maken. Zo blijft uw aanrecht lekker opgeruimd.
Heeft u nog spaargeld of beleggingen (aandelen)? Dan kunt u dit geld gebruiken om uw schulden af te lossen.
Bent U slechter ter been… ‘Misschien kunt u kijken welke winkels dichterbij zijn. Dan hoeft u niet zo ver.’…..

‘Denigrerend’
Inge Jongman van de ChristenUnie noemt de tips ’truttig’. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk gaat verder en noemt de site ‘ontzettend denigrerend’ en ‘een belediging voor de mensen die om hulp vragen’. ‘Niemand zit op deze tips te wachten. Ik vind het echt schofferend dat de gemeente met dit soort tips komt aanzetten om vervolgens te bezuinigen op de thuiszorg’, aldus Dijk.

Als laatste merken we op dat men in de veronderstelling leeft dat met het lanceren van een website alle inwoners zich kunnen informeren en dat klopt. Helaas is er nog steeds een grote groep mensen die niet over het internet beschikken. Ontvangen zij een wij.groningen.nl handboek?

OOGTV maakte de volgende reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *