Bij droog weer en oostenwind overlast paasvuren verwacht

groningen-onnen-paasvuur-1De kans is groot dat er komend paasweekend in Noord-Nederland overlast optreedt door paasvuren.

Er wordt droog weer en een oostenwind verwacht, waardoor de paasvuren voor rook-, stof-, of stankoverlast kunnen zorgen. Het afsteken van paasvuren is een culturele traditie in delen van Nederland en Duitsland. Hoe oostelijker de wind, hoe meer last we kunnen hebben van de Duitse paasvuren. Deze worden zaterdag aangestoken.

In Friesland en in de Achterhoek  is het ontsteken van tientallen paasvuren verboden.Ook in de gemeenten Westerveld en Tynaarlo in Drenthe zijn de vergunningen voor het aansteken van de paasvuren ingetrokken. Door de aanhoudende droogte en de harde oostenwind is de kans dat paasvuren uitgroeien tot echte branden te groot.

Informatie over luchtkwaliteit (voornamelijk fijnstof) kunt u vinden op de websites van de luchtkwaliteitsmeetnetten in Nederland en Niedersachsen (Duitsland). Hier kunt u bekijken of er in uw omgeving sprake is van verhoogde luchtverontreiniging (hogere concentratie van fijnstof in de lucht).

Meer informatie en klachten
Voor klachten en informatie kunt u terecht bij de Milieuklachtendienst van de provincie Groningen. De klachtendienst is dag en nacht bereikbaar. Voor informatie kunt u bellen tijdens kantooruren. Telefoon (050) 318 00 00. U kunt ook digitaal een klacht indienen op de website.

Bron: Provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *