Boa’s jagen hondenbezitters de stuipen op het lijf

afvalzakjes hondenVorige week maandag leken de buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa’s) in park Selwerd een ware razzia te houden.

Omstreeks half tien stak ik de Saturnuslaan over en mijn hond doet aan de overkant van de Morgensterlaan onderaan de vijverrand, een grote boodschap welke ik genoodzaakt ben te laten liggen i.v.m. de glibberige en besneeuwde wallenkant. Zou ik een poging ondernemen het op te ruimen was ik zeker in de vijver gegleden.Ik kijk voor de zekerheid nog even om mij heen of ik geen Boa zie en ja hoor aan de overkant van de vijver komt er met gezwinde spoed er eentje mijn kant op.

Ik wacht nog even af of hij niet die man moest hebben die voor hem liep met zijn hond, maar nee hoor daar liep hij in de eerste instantie aan voorbij en hij ging duidelijk mijn kant op met de portofoon aan het oor om een wagen van stadstoezicht te waarschuwen voor hulp. Ik wacht natuurlijk niet af en weet de Boa af te schudden, de jongens van Iederz vragen nog waarom ik geen praatje met ze wil maken waarop ik antwoorde dat ik voor een Boa op de loop ben.

‘S middags spreek ik die jongens van Iederz opnieuw en deze vertellen mij dat er inderdaad een wagen van de stadstoezicht nog circa een kwartier heeft gepatrouilleerd om mij te pakken.De bewuste Boa die achter mij aan wilde heeft toen maar zijn pijlen gericht op die man met zijn hond welke hij in de eerste instantie voorbij is gelopen. Deze man, werd door de Boa ervan beschuldigd dat zijn hond een grote boodschap had gedaan, wat overigens niet zo was.

De bewuste man (hij is een Engelsman) begreep niet wat ze van hem wilden en is gewoon doorgelopen naar zijn huis en heeft de deur achter zich dicht getrokken waarop de Boa de politie heeft ingeschakeld en deze zijn LET WEL 4 KEER!!! aan de deur geweest.

Hij heeft de volgende dag een boete in de bus gekregen van 130,— euro zonder dat ze een IDkaart van hem hebben gezien en de daarop volgende dag hebben ze hem opgewacht in de brandgang.

Nu even terug naar de bewuste maandag, toen waren er ook twee oudere vrouwen en een oudere man met elkaar aan het praten in het losloop gebied en hun honden liepen daar dan ook los. Komt de bewuste Boa naar hen toe en spreekt ze aan over loslopen, waarop er een verhit gesprek ontstaat tussen één van de twee dames en de Boa. De hond van de oudere man ontsnapt even aan de aandacht van zijn baas omdat deze naar het gesprek van beiden luistert en de hond loopt net buiten het losloopgebied.

Bingo!!! Geen pardon baas op de bon.

Gaat de bewuste hond ook nog een grote boodschap doen aldaar. De Boa vraagt aan de baas of hij dat nog gaat opruimen, waarop deze antwoord “ja maar in mijn tijd, het hoeft niet binnen twee minuten er staat immers geen tijd voor” waarop de Boa antwoord “nou ik heb wel aan tijd ik kan wel een uurtje ofzo wachten”.

Dan nog een treurig geval aan de Zonnelaan. 

Een klein teefje van een oude vrouw met rollator, doet een plas ter hoogte van de viskraam en twee Boa’s staan bij het bushokje op de hoek Eikenlaan/Zonnelaan en zien het beestje door de hurken gaan. De heren stappen in hun auto en scheuren ‘jaja wel 50 meter’ naar de plaats delict en stappen intimiderend op deze oude dame af en sommeren haar de ‘drol’ van haar hondje op te ruimen. De dame in kwestie zegt tegen de heren dat haar hondje een plas had gedaan en dat dit niet strafbaar is. Daar hadden ze geen boodschap aan, zij hadden gezien dat het beest had gepoept en daarmee basta!

Ze waren deze dame nog genadig dat ze haar IDkaart mocht gaan halen want anders volgde daar ook nog een sanctie op, maar een boete van 130,— euro kwam ze niet onder uit. Ze heeft een bevriende advocaat ingeschakeld.

Of dit geval van een blinde dame die de drol van haar blinde geleiden hond niet had opgeruimd.Ze hebben haar tot aan de deur gevolgd en op adresgegevens bekeurd. Die vrouw had het waarschijnlijk met alle plezier opgeruimd want, dat had betekend dat ze kon zien. Ze zouden de opruimplicht in de losloopgebieden moeten opheffen, het is niet haalbaar om constant je hond in de gaten te houden.

Er is ook nog een sociaal aspect aan honden uitlaten, namelijk sociale contacten en waar is de ontmoetingsplaats bij uitstek, juist! ‘het losloop gebied’.

Als je een praatje maakt met deze of gene en je hond doet net aan de andere kant van de bosjes een grote boodschap en je ziet het niet, dan moet je vrezen voor de Boa. Heeft deze het wel gezien en ook al leg je uit dat je het onmogelijk kon zien en niet met opzet hebt laten liggen, geen pardon, hup op de bon.

Of zoals in park Selwerd er een dijkje ligt waar je niet over of door heen kan kijken en je hond speelt aan de andere kant dan waar jij je bevindt, je hond maakt een pitstop en doet daar zijn grote boodschap uit het zicht van jou, vrees dan ook de Boa die zelfs met een verrekijker op de loer ligt.

De angst is groot dat doordat de grens is bereikt bewoners zich niet meer zich zelf blijven en de Boa’s de nodige risico’s lopen hetgeen volgens vele hondenbezitters  door hun zelf wordt veroorzaakt.  De bron en namen zijn bekend bij de redactie.

 

 

Eén gedachte over “Boa’s jagen hondenbezitters de stuipen op het lijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *