Leerlingen Gomarus College Selwerd bezorgen bewoners Patrimonium Vrolijke Paasgroet

Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem brengen 15.000 paas pakketjes bij ouderen thuis. Dit zijn 15.000 betekenisvolle ontmoetingen, samen sterk tegen eenzaamheid de inzet van Stichting Rikki patrimonium, paasgroet rikki

Onder de drieëndertig verzorgingshuizen in Nederland waar leerlingen van een basisschool samen met bewoners van een verzorgingshuis een groot paaskuiken van bijna anderhalve meter hoog beschilderden, was het Gomarus College, vestiging Magnolia, vanmiddag 28 maart,  actief in verzorgingscentrum Patrimonium in de Groninger wijk Selwerd. Het huis en de school die dit kuiken het leukste versieren winnen een gezamenlijk uitje naar keuze.

Alle foto’s: klik hier 

Rond feestdagen als Pasen wanneer iedereen met familie of vrienden bij elkaar komt, voelen veel ouderen zich extra eenzaam en soms zelfs vergeten. Samen met De Riki Stichting wil ook het Gomarus College hier verandering in brengen en zet zich daarom als maatschappelijke stage in en dit keer samen met de andere basisscholen om 15.000 ouderen in het zonnetje te zetten. Zo weten zij dat er aan hen gedacht wordt. Met deze jaarlijks terugkerende paasactie wil de Riki Stichting ook jong en oud dichter bij elkaar brengen en anderen oproepen ouderen in hun omgeving aandacht te geven.

Naast het schilderen van een groot paaskuiken werden vanuit een maatschappelijke stage de nagels van de ouderen gelakt, gesjoeld, en paaseieren geschilderd. Ook de Groninger wethouder Jan Seton kwam langs en deze politicus is zeer begaan met het ouderenbeleid en volgt nauwlettend de ontwikkeling bij jongeren. Jan Seton liet zich door leerlingen informeren over het tot stand komen van deze actie en de beleving ervan. Een pluim voor deze jongeren voor het verzorgen van een fantastische middag waar de bewoners nog lang van zullen nagenieten. Samen met een aantal leerlingen bezorgde de wethouder een grote paasmand bij één van de huiskamers aan de bewoners die de middag niet konden mee maken in de recreatiezaal.

Namens leerlingen en bewoners en de wethouder; Een vrolijke Paasgroet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *