Stadhuis mogelijk Hanzehuys | 1 april grap?

groningen-centrum-stadhuis-va-gelkingestr-1.jpgHet college van B&W is met de raad van bestuur van de Hanzehogeschool in gesprek over verkoop van het stadhuis. De bedoeling is dat het stadsbestuur de komende jaren hetpand aan de Grote Markt 1 terug huurt

Na 2017 zal het stadsbestuur verhuizen naar het Forum. Het stadhuis zal dan dienst gaan doen als bestuurscentrum voor de Hanzehogeschool en worden omgedoopt in ‘Hanzehuys’. Over deze intentie zijn het college van B&W en de Hanzehogeschool het vandaag eens geworden in een bestuurlijk overleg.

De komende tijd zal het pand zorgvuldig worden geïnspecteerd en getaxeerd . Daarna zal in gezamenlijkheid een overnamebedrag en huurprijs worden vastgesteld. De gemeente en Hanzehogeschool gaan uit van een bedrag tussen de 60 en 85 miljoen euro. Dat levert de gemeente voldoende middelen op om een groot deel van de tekorten te kunnen aanvullen.

De financiële positie van de gemeente noopt het stadsbestuur tot het maken van ingrijpende en onorthodoxe keuzes. Ook met het zware pakket aan bezuinigingen, dat inmiddels wordt voorbereid, blijkt er nog altijd niet te ontkomen aan harde en ingewikkelde maatregelen.

Het college van B&W stelt echter dat mensen uiteindelijk belangrijker zijn dan stenen. Met andere woorden: leefbaarheid en het sociale gezicht van de stsd gaan boven behoud van vastgoed, ook als het daarbij gaat om het historische stadhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.