Bob-campagne van start | ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’

Deze week startte de landelijke Bob-campagne Ben je Bob, zeg het hardop! De boodschap? ‘Zeg vroegtijdig tegen de mensen om je heen dat jij de Bob bent. Zo wordt het makkelijker om de Bob te zijn.’ Er blijken helaas nog steeds mensen te zijn die met alcohol op achter het stuur kruipen. Zo vielen er in 2015 naar schatting 75 tot 140 verkeersdoden als gevolg van alcoholgebruik in het verkeer in Nederland. Dit is zorgelijk. Verkeerswijzer Groningen ondersteunt daarom de Bob-campagne in de provincie Groningen.

Verkeerswijzer Groningen stuurt onder andere het Bob-promotieteam op pad om bij politiecontroles voorlichting te geven over alcoholgebruik in het verkeer. Ook staat het team, geheel in kerstsfeer, op donderdagavond 15 december van 18.00 uur tot 21.00 uur op het Waagplein in Groningen. Het team spreekt daar voorbijgangers aan over alcohol in het verkeer. Dat doen zij – in het kader van het project N366 Veilig – ook op zaterdag 17 december op de kerstmarkt in Veendam van 11.00 uur tot 21.30 uur.

Een echte Bob drinkt niet
Een echte Bob drinkt helemaal niet, ook niet één glaasje. Dat blijkt nog wel eens lastig te zijn voor mensen die bijvoorbeeld in de sportkantine zijn, bij een evenement of bij een feestje met familie en vrienden. Juist in die situaties kunnen automobilisten door de gezellige sfeer in de verleiding komen om toch alcohol te gaan drinken. Uit onderzoek blijkt dat Bob zich beter aan de afspraak houdt om niet te drinken, zodra hij of zij dit aan zijn omgeving zegt. De campagneboodschap is landelijk te zien en te horen via radio- en tv-spots, online banners, video’s en attentieborden langs snelwegen.

Bob in Groningen
Verkeerswijzer Groningen ondersteunt de landelijke Bob-campagne met diverse reclame-uitingen, borden langs de lokale en provinciale wegen en het verspreiden van posters in gemeentehuizen, bibliotheken, politiebureaus en horecagelegenheden. Daarnaast besteedt Verkeerswijzer Groningen ook aandacht aan voorlichting over alcohol op ROC’s tijdens gastlessen alcohol en verkeer. Verder is het Bob-team van Veilig Verkeer Nederland het hele jaar op verschillende festivals aanwezig met voorlichting over alcohol en verkeer.

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.verkeerswijzergroningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *