Boegeroep en gejuich voor winnend FC Groningen | Mistersnooker

sportFC Groningen pakte weliswaar drie punten tegen RKC (4-1) maar de fans in de Euroborg werden alleen in de slotfase getrakteerd op een leuke voetbalshow. Daarvoor was het boegeroep niet van de lucht. Met elf tegen tien (rode kaart voor RKC-speler Ivens) voetbalden de Groningers lange tijd als een krant.

De Fairplay Cup zal FC Groningen dit seizoen niet winnen – het elftal staat momenteel bovenaan als verzamelaar van rode en gele kaarten – en de schoonheidsprijs zal ook aan de neus van de noorderlingen voorbij gaan. Maar door de zege op het zwakke RKC haakte de Trots van het Noorden wel aan bij de topclubs in de eredivisie.
Oud-FC Groningen-speler Joris Ivens maakte het zijn voormalige collega’s extra gemakkelijk door een domme rode kaart op te lopen met een tackle op de achillespezen van Zeefuik. Dat gebeurde al in de eerste helft en de numerieke meerderheid zou de ploeg van trainer Erwin van de Looi genoeg vertrouwen moeten geven om er iets leuks van te maken.
Nick van der Velden en Genero Zeefuik schenen de ban te breken met hun doelpunten, maar nadat RKC onverwacht tegen scoorde, voetbalden de Groningers plotseling met een stevig aangetrokken handrem. Dat pikte de aanhang in de Euroborg niet en ondanks de voorsprong lieten de supporters hun ongenoegen duidelijk blijken met boegeroep en fluitconcerten.
Gelukkig voor de thuisclub zullen de laatste tien minuten van de wedstrijd bij de supporters het langste in herinnering blijven. Adorjan en De Leeuw bepaalden in die slotfase de eindstand met nog twee treffers, waarmee het matige spel van FC Groningen prima werd verbloemd. Boegeroep maakte plaats voor gejuich en op weg naar huis waren de meeste fanatiekste fans het beroerde spel allang weer vergeten.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.