Bouw twee jongerenflats Friesestraatweg geschorst

nieuwbouw friesestraatwegDe Raad van State geeft voorlopig geen toestemming voor de bouw van twee jongerenflats op de zogenoemde Woldring-locatie aan aan de Friesestraatweg 145.

De Raad van State is van mening dat de gemeente Groningen in de plantoelichting de gestelde behoefte  van jongeren aan kwalitatief hoogwaardige huisvesting niet heeft onderbouwd. Ook is In de plantoelichting niet ingegaan op de actuele regionale behoefte aan de andere functies waarin het plan beoogt te voorzien. Naast de wooneenheden zouden er ook een horecazaak, afhaalrestaurant, kantoren en een sportvoorziening komen. Bewoners van de Marquantflat aan de overzijde van het kanaal hadden de Raad van State verzocht, de bouw te voorkomen.

De uitspraak van de Raad van State: klik hier

2 gedachten over “Bouw twee jongerenflats Friesestraatweg geschorst

  1. Helemaal top! Utopia had er ook nooit moeten komen, elke kier wordt overdekt en er komt geen einde aan het aantal woonlagen. Er worden extra lagen op en onder gegooid en gegraven. Maar waar al die mensen hun vervoersmiddelen kwijt gaan moeten? Da’s niet interessant.

  2. Zou een mooie locatie voor de moskee zijn.
    Goede aanvoerroute, parkeerplaats zat, in bewoonde wereld (dus geen industrieterrein), bespaart de moskee sloopkosten, kosten voor archeologisch onderzoek en er hoeft geen monumentale boerderij voor gesloopt te worden.
    De aanblik van het park kan onaangetast blijven.
    Dat zou een win win situatie zijn voor moslims en bewoners van Paddepoel en Selwerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *