Buitenhof 44 bomen rijken op boomfeestdag

Boomfeestdag Ton SchroorTer gelegenheid van Nationale Boomfeestdag is de Groningse wijk Buitenhof 44 fruitbomen rijker. Ze staan op de grasvelden langs de Fivelgolaan en langs het fiets- en wandelpad tussen de Hunsingolaan en Rozenburglaan. Woensdagochtend 20 maart hebben leerlingen van ODS de Starter de bomen in de snijdende kou geplant.

Twee leerlingen uit de bovenbouw plantten samen met wethouder Ton Schroor de eerste fruitboom; een Malus ‘Schone van Boskoop’, dat is een goudreinet. Deze boom heeft een plekje gekregen in het grasveld aan de Fivelgolaan.

‘Bomen maken gezond’
De boomfeestdag is bedoeld om het belang van bomen en het onderhoud ervan op een positieve manier onder de aandacht van kinderen te brengen. Het thema van de Boomfeestdag 2013 is ‘Bomen maken gezond’.

NDE
De organisatie van deze dag is in handen van het centrum voor Natuur- en Duurzaamheideducatie (NDE) van de gemeente Groningen, in samenwerking met Stadsbeheer. Als voorbereiding op de boomfeestdag heeft de organisatie lessen ‘Bomen maken gezond’ gegeven op ODS de Starter.

Bron en foto: Gemeente Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *