CDA verbijsterd over betutteling PvdA studentenhuisvesting

groningen paddepoel pleiadenlaan rabotoren (1 van 1)Wethouder Roeland van der Schaaf van de PvdA wil een boete instellen voor leegstand. De partij wil vastgoedeigenaren verplichten om iets te doen aan de leegstand van hun panden. De boete kan dienen als stok om de vastgoedeigenaren mee te slaan, aldus de voorman van de PvdA.

CDA lijsttrekker Anne Kuik is verbijsterd. “De PvdA slaat hier de plank volledig mis door met een boete als instrument te komen. Pandeigenaren die hun pand niet verhuurd krijgen nog een tweede keer straffen, wie bedenkt zoiets? Alsof pandeigenaren er niet alles aan gelegen is om hun pand weer verhuurd te krijgen?”

De CDA lijsttrekker beaamt dat er behoefte is aan goede studentenhuisvesting. “We moeten samen met pandeigenaren proberen te komen tot een goede oplossing die voor alle partijen een meerwaarde heeft. Het zoeken van een stok om mee te slaan is een vorm van politiek die volgens Kuik zijn beste tijd gehad heeft. “De gemeente zou bij langdurige leegstand juist een verbindende rol moeten spelen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *